SEGRE

TURISME CONSEQÜÈNCIES DEL DESPRENIMENT

Mont-rebei recupera l'activitat tot i perdre un 25 per cent de reserves

Les empreses turístiques adapten els ‘packs’ al tancament del sender per als vianants al tram del congost || Sant Esteve de la Sarga confia a reobrir-lo d’aquí a uns dies

Imatges de les tasques de control dels despreniments de Mont-rebei

Despreniments a Mont-rebeiItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mont-rebei va recuperar ahir l’activitat a les aigües després de dos dies amb restricció de pas pel congost tant pel camí per als vianants de Sant Esteve de la Sarga, que continua tallat, com pel tram fluvial de la Noguera Ribagorçana a l’altura del congost arran de la caiguda de pedres dimarts passat. Divendres a la tarda es va anunciar la reobertura tant del pas fluvial per a la navegació com dels accessos a peu des de Viacamp i des d’Àger fins al límit amb Sant Esteve. Els empresaris turístics van respirar ahir tranquils malgrat les cancel·lacions durant la setmana, que van rondar el 25% de les reserves, segons Enric Maestre, de Montsec Activa. L’empresari i guia va explicar que han hagut d’adaptar les activitats dels packs que inclouen senderisme al congost, encara que es va mostrar satisfet al poder reprendre l’activitat.

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va explicar que la zona del despreniment de dimarts segueix afectada ja que la runa encara no s’ha retirat. Va dir que el consell del Jussà i la delegació de la Generalitat al Pirineu s’han interessat per la situació al congost i va afegir que a partir de demà estudiaran com finançar el desenrunament i la posada al punt de la zona. També va calcular que d’aquí a uns dies el congost, propietat de la fundació Catalunya-La Pedrera, estarà de nou practicable i que, en qualsevol cas, s’obrirà de cara al cap de setmana.

L’edil va reiterar que ha demanat a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya un informe exhaustiu de l’estat del pendent al congost per a prenir riscos, especialment després d’una primavera tan plujosa, i va dir que abans de reobrir volen senyalitzar la zona amb avisos sobre els riscos d’un espai d’aquest tipus encara que siguin mínims.

Informació a l'usuari

Entre els visitants d’ahir, Eduard i Lucía, de Barcelona, van explicar que van estar informats en tot moment pel guia turístic sobre la situació. Raul Gimeno, de Saragossa, va insistir en aquest mateix aspecte. L’alcalde, per la seua banda, va recordar que els Agents Rurals patrullen per la zona amb la consigna, també, d’informar l’usuari de la situació.

tracking