SEGRE

GEOLOGIA DIVULGACIÓ

Mostres de sòls del Pirineu per al museu geològic de Tremp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha tret a concurs la preparació de vuit mostres de sòl del Prepirineu i el Pirineu català per exhibir-les al futur Centre d’Interpretació dels Sòls del Pirineu previst a Tremp.

L’adjudicatària haurà d’obtenir-les sobre el terreny amb suport de personal de l’ens de la Generalitat i disposar-les en forma de “monòlits” d’un metre i mig d’altura. El pressupost de licitació és de 33.202 euros i el termini d’execució és de sis mesos i mig.

Les mostres extretes del terra s’exhibiran com a monòlits d’un metre i mig d’altura

La preparació d’aquests vuit “monòlits” representa un dels primers passos per dotar de material d’exposició el futur Centre d’Interpretació dels Sòls de Tremp que s’haurà d’ubicar en un immoble de nova construcció a prop de la seu de l’ICGC a la capital del Jussà.

El projecte per a l’edifici d’aquest museu dedicat a la geologia es troba en procés de redacció i està previst que obri les portes al públic l’any 2021. S’ha de recordar que aquesta iniciativa es complementa amb la reforma de l’actual passeig de Pompeu Fabra per dedicar-la també a la divulgació geològica amb el nom d’avinguda dels Temps Geològics.

tracking