SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

Llum verda d'Agramunt a la conversió de la guarderia en un espai cívic

Amb el vistiplau de l’ACA i la CHE, el pressupost ascendeix a 315.822 euros

L’alcalde, Bernat Solé, i la regidora Silvia Fernández.

L’alcalde, Bernat Solé, i la regidora Silvia Fernández.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Agramunt ha aprovat, per junta de govern, el projecte de conversió de l’antiga guarderia municipal, ubicada en zona inundable, en un espai cívic. Al ple que el consistori celebrarà aquest dijous que ve està previst ratificar l’aprovació per començar el procés de licitació i adjudicació de les obres, que compten amb un pressupost que ascendeix a un total de 315.822 euros. Per tal de poder adequar aquest equipament per a usos d’espai cívic, l’ajuntament va sol·licitar permís a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), que ja hi han donat autorització.

El nou espai cívic, amb una superfície útil de 548 metres quadrats i un gran pati exterior, comptarà amb diferents sales per portar a terme tota mena d’activitats, des de manualitats, tallers de cuina o informàtica fins a exercici físic. També disposarà d’una gran sala per al lleure diari dels usuaris que es podrà convertir en un auditori pensat per a conferències.

El centre disposarà d’una persona que, alhora que exercirà les tasques de consergeria, dinamitzarà les activitats que s’hi programin. Així mateix, totes les entitats locals, prioritàriament de caràcter social, podran sol·licitar l’ús de les sales per desenvolupar-hi activitats. L’espai també preveu que els joves del municipi puguin utilitzar-lo i, des del mateix espai cívic, se’ls oferiran propostes.

L’any 2015, després de les inundacions al municipi que van acabar amb la vida de quatre ancianes, l’ajuntament va decidir construir una nova guarderia, tenint en compte que, amb el canvi de reglament impulsat per la CHE, aquest ús no es veia adequat per situar-lo en zona inundable.

tracking