SEGRE

EMERGÈNCIES RESCAT

Un grup d'escoltes passa la nit al ras després de perdre's a Tavascan

Cinc nens i dos monitors, que van estar acompanyats des de la matinada pels GRAE dels Bombers || Tots es trobaven bé i van ser evacuats en helicòpter

El grup es trobava als voltants del refugi de la Pleta del Prat, a la imatge.

El grup es trobava als voltants del refugi de la Pleta del Prat, a la imatge.TAVASCAN

Creat:

Actualitzat:

Cinc escoltes d’entre deu i setze anys i dos monitors van passar la nit de dissabte a diumenge al ras al desorientar-se quan feien una ruta per Tavascan, al Pallars Sobirà, segons van informar ahir els Bombers de la Generalitat. El grup va ser acompanyat per dos equips dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) dels Bombers ja que l’ocàs va impedir fer el rescat dissabte a la nit. Els equips d’emergència van ser alertats a les 20.34 hores. Pel que sembla, el grup es va desorientar en una zona coneguda com el bosc de l’Arenal, als voltants del refugi de la Pleta del Prat, que es troba a 1.722 metres d’altura.

Els Bombers van mantenir contacte telefònic amb el grup i un dels helicòpters va poder localitzar-los poc després. Tanmateix, l’arribada de l’ocàs va fer impossible evacuar-los per aire. Es va decidir que els GRAE es desplaçarien per terra fins a ells i que, al trobar-se tots en perfecte estat de salut i portar sacs de dormir, passarien la nit al ras fent bivac.

L’helicòpter va fer ahir al matí quatre viatges per traslladar el grup fins al poble

Els GRAE van aconseguir arribar fins al grup cap a les tres de la matinada. Quan es va fer de dia, sobre les 7.00 hores, l’helicòpter dels Bombers es va desplaçar fins al lloc per evacuar el grup. Va fer quatre viatges fins al poble de Tavascan, nucli de Lladorre. Tots els nens i els monitors es trobaven en bon estat de salut.

D’altra banda, un escalador va resultar ferit de caràcter menys greu a última hora de la tarda ahir al caure d’una altura d’uns vint metres, segons van informar els Bombers, que a les 19.11 hores van rebre l’avís de l’accident. L’escalador, de quaranta-dos anys, va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova en una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques, que també va arribar a activar l’helicòpter medicalitzat.

tracking