SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

L'assassí de Tenerife es va formar com a militar a l'acadèmia de Talarn

Israel Rodríguez Miranda, que va matar la dona i les filles abans de suïcidar-se, va estar al Pallars el 1992 i el 1995 per ser sergent || Les nenes tenien 2 i 5 anys

Guàrdia Civil i ambulàncies, al costat de la casa de la família el dia que es van trobar els cadàvers.

Guàrdia Civil i ambulàncies, al costat de la casa de la família el dia que es van trobar els cadàvers.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Israel Rodríguez Miranda, el militar que la setmana passada va assassinar presumptament la seua dona i les dos filles de dos i cinc anys a La Orotava (Tenerife) abans de penjar-se, es va formar a l’acadèmia de suboficials de Talarn. Segons van explicar fonts coneixedores del cas, l’home, de 45 anys i actualment brigada d’Infanteria a la base tinerfenya de Los Rodeos, va formar part de la 19a promoció d’infanteria lleugera de l’acadèmia del Pallars. Va arribar-hi el 1992 per formar-se en el primer curs, un any després es va traslladar a Toledo per seguir la formació com a suboficial de l’Exèrcit de Terra i va tornar el 1995 per sortir-ne el mes de juliol com a sergent. Durant aquells anys que va estar a Talarn no li consta cap tipus d’incident. Uns anys després va estar destinat com a militar a Bòsnia, Kosovo i Afganistan, la qual cosa el va portar fins i tot a ser condecorat per la llavors ministra de Defensa Carme Chacón. Va ser aquesta la seua última missió internacional abans de quedar destinat a Tenerife, on s’estava des del 2007.

I va ser allà, a casa seua a La Orotava, on presumptament va cometre el parricidi i el crim masclista abans de suïcidar-se i matar també el gos de la família. Encara que en un primer moment es va pensar que podria tractar-se d’un suïcidi pactat entre la parella, l’informe preliminar de la Guàrdia Civil apunta que la dona, de 40 anys, va morir per estrangulació i les menors per sufocació després de ser possiblement enverinades o sedades, dos dies abans que fossin trobats els cossos, el 16 de juliol passat. Al domicili es va trobar també un nota escrita per l’home, que pel que sembla va ser l’últim a morir, però el seu contingut no aclareix res respecte a com van ser les morts. Sí que apunta a les possibles motivacions del crim, com problemes econòmics i disputes entre les dos famílies.

Els cossos de la mare i les dos nenes van aparèixer a la mateixa habitació, les tres sobre el llit de matrimoni, abraçades i perfectament vestides. El cadàver de l’home, que es va penjar amb una politja, estava en una altra dependència de l’habitatge. Els agents no van trobar senyals de desordre ni que hi hagués hagut una discussió.

tracking