SEGRE

ADMINISTRACIÓ COMPETÈNCIES

Aran mira de reactivar els traspassos que va deixar en suspens el 155

La reunió dimarts amb Artadi, consellera de Presidència.

La reunió dimarts amb Artadi, consellera de Presidència.CONSELH GENERAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran ha iniciat els passos per reactivar els traspassos de fons i competències previstos en la llei de règim especial de la Val, després que les negociacions amb la Generalitat en la legislatura passada quedessin truncades per la dissolució del Govern i la intervenció de l’Estat espanyol en aplicació de l’article 155. El síndic aranès, Carlos Barrera, es va reunir dimarts amb la consellera de Presidència, Elsa Artadi, per preparar la comissió bilateral prevista per a la pròxima tardor.

Després de la reunió, Barrera va explicar que les dos administracions han atansat posicions per completar el traspàs de competències en matèria de Bombers i Emergències; dotar de més recursos els serveis sanitaris de la Val; i concertar una trentena de places de residència assistida i deu de dia a la residència en obres de Sant Joan de Les.

Així mateix, el síndic va explicar que hauran d’iniciar aquest any la negociació del nou sistema de finançament de la Val i va recordar que aquest any expira el termini que preveu la llei d’Aran per establir-lo.

D’altra banda, Barrera es va reunir amb el delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, per tractar la quarta línia d’ESO de l’institut d’Aran, després que les famílies d’alumnes reclamessin mantenir-la.

tracking