SEGRE

MUNICIPIS MEMÒRIA HISTÒRICA

Tarrés senyalitza una fossa on hi ha enterrats 29 soldats de la guerra

Celebraran una xarrada sobre el conflicte

El cementiri de Tarrés, on s’instal·larà una placa.

El cementiri de Tarrés, on s’instal·larà una placa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tarrés senyalitzarà una fossa comuna de la Guerra Civil que es troba al cementiri municipal i on es van enterrar el mes de gener del 1939 els cossos de 29 combatents en la contesa.

L’alcalde, Ramon Maria Arbós, va explicar ahir que “es va enterrar aquestes persones aquí i no es va senyalitzar” i va apuntar que l’objectiu d’aquesta actuació “és donar constància d’aquest espai de memòria històrica”. En aquest sentit, dissabte tindrà lloc una xarrada a l’edifici del Sindicat en la qual s’explicarà l’impacte de la Guerra Civil en aquesta localitat de les Garrigues que porta per títol “Caiguda i ocupació de les Garrigues per l’exèrcit franquista. El cas de Tarrés”, que anirà a càrrec de Josep Rubió Sobrepere (doctor en història contemporània i especialista en la Guerra Civil a la comarca). Posteriorment, el 12 d’agost se celebrarà l’acte de col·locació de la placa a la fossa, que comptarà amb la participació de la directora general de Memòria Democràtica, Carme García.

ERC a Juneda ha demanat restaurar el plafó informatiu de la creu dels caiguts del cementiri

D’altra banda, a Juneda, el grup d’Esquerra ha demanat restaurar el plafó explicatiu de la creu franquista del cementiri, al considerar que l’actual cartell que dóna context al monument és illegible.

tracking