SEGRE

EQUIPAMENTS PROJECTES

Cervera renova l'Auditori per la Capital de la Cultura

Royes demana el suport de l’Estat per a aquesta celebració

Imatge de l’interior de l’Auditori de Cervera.

Imatge de l’interior de l’Auditori de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va aprovar dimarts una modificació pressupostària de 121.000 euros per afrontar la primera gran obra per a la Capitalitat de la Cultura Catalana el 2019. Es tracta de la renovació integral de l’Auditori.

Segons l’alcalde, Ramon Royes, la millora pretén tenir en condicions aquest espai l’any que ve quan la ciutat sigui la Capital de la Cultura Catalana.

El projecte preveu el canvi del terra per parquet, la millora de la cúpula, la teulada i les parets afectades per la humitat i goteres, entre altres actuacions. Per a Royes l’adequació d’aquest espai és bàsica ja que s’utilitza totes les setmanes per a múltiples activitats. Situat al carrer Major, l’edifici és de la comunitat religiosa Mare Janer, que el té cedit a la Paeria des del 1995.

Segons l’alcalde, en la renovació del conveni es proposarà que pugui ser utilitzat per a actes polítics que, si bé ja se celebren, no estava contemplat al document.

D’altra banda, Royes es va reunir amb el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, i li va demanar el suport de l’Estat a la Capital de la Cultura, que té com a objectiu ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes.

En la trobada, Royes va explicar al subdelegat el projecte per a un nou pavelló que vol construir l’ajuntament, actuació que compta amb un pressupost d’1,8 milions. Crespín es va comprometre a informar de les vies de finançament per a aquests equipaments.

tracking