SEGRE

TRIBUNALS APROPIACIÓ INDEGUDA

Judici a un exsoci del Mag Lari acusat de quedar-se 145.000 euros

La Fiscalia afirma que va utilitzar els comptes de l’empresa de màgia per a benefici propi i li demana cinc anys de presó || S’asseurà al banc dels acusats al setembre

Vistes del Palau de la Justícia de Lleida.

Vistes del Palau de la Justícia de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de cinc anys de presó per a un veí de Golmés de 62 anys, P.V.V., al qual s’acusa d’apropiar-se 145.008,77 euros del compte del Mag Lari, una empresa dirigida pel televisiu Josep Maria Lari que es dedica a l’organització d’espectacles de màgia. L’acusat era soci de l’empresa i s’encarregava del vessant econòmic i de representació, “gaudint de la confiança màxima i absoluta del seu soci”. En un judici que està fixat per al 13 de setembre vinent a l’Audiència Provincial de Lleida, el Ministeri Públic l’acusa d’un delicte continuat d’apropiació indeguda, pel qual demanarà que sigui condemnat a cinc anys de presó. Així mateix, sol·licita que indemnitzi el Mag Lari amb la quantitat de 145.008 euros.

Els fets van ocórrer entre els anys 2010 i 2014 quan, segons la versió de Fiscalia, l’acusat, “amb coneixement del perjudici que ocasionava a la societat i a la resta de socis, i amb ànim d’enriquiment injust”, va començar a utilitzar les targetes de l’empresa per a “usos no vinculats a l’activitat empresarial”. D’aquesta forma, i segons l’escrit de qualificació del Ministeri Públic, durant un període de quatre anys va dur a terme diferents reintegraments i operacions bancàries en les quals va treure al voltant de 111.000 euros. A més, va utilitzar els comptes de l’empresa per sufragar despeses personals que assoleixen la xifra de 28.482,75 euros i va facturar les obres de condicionament del seu nou domicili per un total de 5.416,02 euros. I és que l’acusat, sempre segons el relat del Ministeri Fiscal, “tenia poders per firmar contractes, tenia accés als comptes de la societat i tenia permesa una targeta de crèdit vinculada a aquestes per sufragar les despeses de representació que li generava l’empresa”.

Per tot plegat, l’Audiència Provincial de Lleida jutjarà l’exsoci del Mag Lari el proper 13 de setembre per un suposat delicte d’apropiació indeguda.

Repunt de les estafes a Lleida, amb vuit denúncies al dia L’augment de l’activitat virtual incrementa el risc de ser víctimes d’estafes, sobretot amb les targetes bancàries i les compres en pàgines web no segures. A Lleida, aquest tipus de delicte continua augmentant i ja es registren fins a vuit denúncies al dia. Segons les últimes dades dels Mossos d’Esquadra, entre els mesos de gener i maig s’han registrat un total de 1.194 denúncies per aquests delictes a Ponent, la qual cosa representa un increment del 56% respecte al mateix període de l’any passat, quan es van denunciar 764 estafes. Aquest augment ha portat els Mossos a intensificar les accions comunicatives per donar consells preventius i arribar a més usuaris per conscienciar-los del risc que pot tenir, per exemple, comprar per internet sense assegurar-se que la pàgina sigui segura.

tracking