SEGRE

INSTITUCIONS XARXA VIÀRIA

La Diputació exigeix un pla de xoc per a les vies de muntanya

Aprovades per unanimitat les mocions en aquesta línia d’ERC i la CUP en el ple

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació reclamarà a la Generalitat un pla de xoc per millorar les carreteres de muntanya que requereixin actuacions de cara a garantir la seguretat dels usuaris i l’accés als nuclis. El ple va aprovar ahir dos mocions similars de la CUP i Esquerra, que van ser ratificades per unanimitat.

Tots dos textos posaven èmfasi en la falta de recursos dels petits municipis que han d’afrontar aquestes reparacions que s’intensifiquen quan hi ha pluges intenses que provoquen inestabilitat del terreny i freqüents despreniments. Mantenir la xarxa viària local comporta als pobles despeses que no poden afrontar.

Per aquesta raó, el Govern, a través de la conselleria d’Economia, hauria d’habilitar partides i Territori i Sostenibilitat executar obres amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, segons les mocions. Segons el president de la corporació, Joan Reñé, la institució ja destina més de 3 milions anuals per actuar en aquests casos. Tanmateix, segons Esquerra Republicana, “és insuficient”, mentre que la CUP va incidir en el desequilibri territorial.

Fins al moment, una desena de municipis ja han sol·licitat l’ajuda de l’Institut Cartogràfic per saber el risc de lliscaments de terrenys (vegeu SEGRE del dia 9). D’altra banda, en aquesta sessió es va aprovar una inversió de més de 2,23 milions per a la millora de les carreteres Prats i Sansor, Solsona a Coll de Jou i Gramuntell.

Descarta demanar als ajuntaments que retirin estelades La Diputació no interferirà en la decisió dels consistoris que tinguin símbols independentistes a les seues façanes, malgrat la sentència del TSJC que veta estelades en ubicacions municipals. Així va contestar Reñé a la portaveu del Cs, Ángeles Ribes, en una pregunta sobre això. A més, el ple va ratificar una moció de suport al dret d’una mort digna, va ratificar els comptes del 2017, sobre els quals no hi ha hagut al·legacions, una primera partida de gairebé un milió per a l’Hospital de la Seu i operacions de crèdit per a la gestió de la institució.

El ple del juliol celebrat ahir per la corporació provincial.

El ple del juliol celebrat ahir per la corporació provincial.MAGDALENA ALTISENT

tracking