SEGRE

POLÈMICA MEDICINA ALTERNATIVA

Denuncien una xarrada a Balaguer que promet “curar” l'autisme

L’activitat de l’entitat Dolça Revolució promou la ingesta de clorit de sodi || Dos associacions alerten que aquest compost és il·legal pels efectes adversos

Un dels actes de Dolça Revolució de les Plantes Medicinals.

Un dels actes de Dolça Revolució de les Plantes Medicinals.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació Espanyola de Professionals de l’Autisme (AETAPI) i la Confederació Autisme Espanya van denunciar ahir la celebració d’una conferència a l’Ecocentre Pàmies Vitae de Balaguer que, sota el títol L’autisme és recuperable, sosté que l’autisme que es pot “curar” amb la ingesta de clorit de sodi. La xarrada, que organitza Scsinfo Autism España amb la col·laboració de l’associació lleidatana Dolça Revolució i té previst celebrar-se a la capital de la Noguera el dia 14 d’octubre vinent, serà encapçalada per Gregorio J. Placeres, un professional d’origen porto-riqueny que afirma haver “guarit” casos d’autisme amb tractaments a base d’aquesta substància química. Segons van explicar a aquest diari des de l’associació de medicina alternativa Dolça Revolució, “es tracta d’una campanya de desprestigi que pretén evitar que es trobin les veritables causes d’aquesta malaltia i posar-hi remei”.

D’aquesta manera, asseguren que “es tracta d’un tema que ha despertat polèmica, però tenim testimonis de pares als quals aquest tractament els ha funcionat i ens creiem més aquests resultats que els que ens donen els estudis científics, amb un clar interès econòmic al darrere”. En aquest sentit, asseguren que “no té més raó el que fa més soroll, i si hi ha un tractament que pot millorar el pronòstic d’aquesta malaltia hem d’informar-ne”, i afegeixen que “Gregorio Placeres tracta actualment 1.500 nens autistes i ha aconseguit curar-ne 107”.

Dolça Revolució diu que “no té més raó el que fa més soroll i parlarem d’aquest tema”

Per la seua banda, l’AETAPI va subratllar que el clorit de sodi ha estat denunciat per l’Agència Espanyola de Medicaments pels seus efectes adversos, ja que pot produir dolor abdominal i fallada renal, entre altres conseqüències adverses. Així mateix, va recordar que l’autisme és un trastorn neurobiològic que, a dia d’avui, no té cura i les úniques intervencions recomanades per al seu tractament són de caràcter psicoeducatiu.

El 73% dels espanyols no creu en la medicina alternativa El 73% dels espanyols no ha visitat mai una consulta de medicina alternativa, per la qual cosa Espanya se situa com el tercer país que menys acudeix a conèixer l’opinió d’aquests especialistes, al darrere de Sèrbia (78%) i el Japó (81%). Aquestes són les dades que es desprenen de l’últim informe de l’agència Ipsos Global Advisor, que es va portar a terme en 27 països amb l’objectiu d’analitzar els aspectes més importants relacionats amb la salut a nivell global. En relació amb les fonts d’informació en matèria de salut, els espanyols recorren en primer lloc a l’opinió de l’expert (54%), seguit del farmacèutic (44%) i de familiars i amics (31%). Només un 26% diu acudir a cercadors web per solucionar els dubtes, tot i que la mitjana a nivell mundial en aquest aspecte se situa en el 43 per cent.

tracking