SEGRE

URBANISME REHABILITACIÓ

Vilagrassa recuperarà la Séquia Molinal i dos refugis de la guerra

Aspecte actual del camí que serà rehabilitat.

Aspecte actual del camí que serà rehabilitat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vilagrassa recuperarà l’antiga Séquia Molinal, que recorria la part baixa d’aquesta localitat de l’Urgell al costat de les pedres que marcaven la vila medieval i a sobre de les quals es van construir les primeres cases del poble. L’alcalde, Jordi Serés, va explicar que, “segons la memòria oral, tenim constància que en uns punts d’aquesta Séquia Molinal hi ha dos refugis naturals de pedra que van utilitzar els veïns per refugiar-se quan hi va haver bombardejos durant la Guerra Civil”.

L’actuació urbanística se centrarà a netejar i desbrossar les males herbes del recorregut de la Séquia Molinal marcant un vial per als vianants irregular entre la part posterior de les cases i els horts que hi ha a la nova zona d’expansió de Vilagrassa, al carrer Sebastià Sala Bonatre. Segons el primer edil, el vial tindrà una amplada aproximada d’entre 1,5 i 2 metres.

Les obres compten amb un pressupost d’uns 60.000 euros (IVA inclòs) i han estat adjudicades a l’empresa Catalana d’Infraestructures i Serveis Associats (CISA) SL de Navàs.

tracking