SEGRE

MUNICIPIS PLENS

Balaguer aprova els pressupostos amb una abstenció i un edil absent

Amb els vuit vots a favor d’ERC, Ara Sí i la CUP || Davant set en contra del PSC i del PDeCAT, amb un regidor menys, mentre que el no adscrit es va abstenir

El ple extraordinari celebrat ahir a la tarda a la Seu.

El ple extraordinari celebrat ahir a la tarda a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de Balaguer va aprovar ahir a la nit per la mínima els pressupostos del 2018. Van tirar endavant amb els sis vots a favor del govern d’ERC i Balaguer Ara Sí i els dos de la CUP, menys de la meitat dels disset membres del consistori. Tanmateix, els vots en contra van ser només set: tres del PSC i quatre del PDeCAT, amb un edil absent. El no adscrit, Albert López, es va abstenir. El pressupost, que s’haurà de sotmetre a aprovació definitiva d’aquí a un mes, ascendeix a 19,4 milions i preveu 3,4 milions per a inversions.

El PDeCAT va acusar el govern de canviar la data del ple, previst inicialment per al dia 26, per celebrar-lo mentre l’edil Miquel Aige estava de vacances. “El lladre es pensa que tots roben”, va respondre l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal (ERC), i va al·legar que Aige ja era absent la setmana passada. També va criticar el canvi de data l’edil no adscrit, que va dir que el pressupost s’aprova “per la porta de darrere”.

Malgrat tot, va justificar l’abstenció per “no bloquejar els comptes”. Va esmentar que, encara que ell hi hagués votat en contra, el vot de qualitat de l’alcalde permetria aprovar-les igualment al faltar un membre de PDeCAT.

L’oposició rebutja dotar de fons obres noves

El ple de la Seu va rebutjar ahir la modificació del pressupost que plantejava destinar 300.000 euros a la remodelació de carrers i millores de camins del municipi (vegeu SEGRE d’ahir). Els nou vots en contra dels grups de Compromís per la Seu i ERC, a l’oposició, es van imposar al govern en minoria de PDeCAT, amb set membres. L’edil de la CUP no va assistir a la sessió. ERC va justificar el vot en contra per “la falta de materialització d’acords”.

Compromís, per la seua banda, va assegurar que el govern “no ha tingut cap interès a negociar o dialogar” amb l’oposició. El govern de PDeCAT va afirmar que “si el bloqueig persisteix serà perjudicial per a la ciutat, ja que es perdrà la subvenció de la Diputació” de 187.000 euros i va assegurar que “el criteri per confeccionar el projecte ha estat absolutament tècnic”. 

tracking