SEGRE

POLÍTICA NOMENAMENTS

Una dona presideix per primer cop la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

María Dolores Pascual, fins ara secretària general de l’organisme de conca || El pla de l’Ebre, cabals ecològics, transvasaments i la portada de Rialb, entre els reptes

Imatge de María Dolores Pascual, nova presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

Imatge de María Dolores Pascual, nova presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.CHE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona presidirà per primera vegada la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Es tracta de María Dolores Pascual, que des del juny del 2013 havia ocupat el càrrec de secretària general de l’organisme de conca.

El ministeri per a la Transició Ecològica va fer públic ahir el cessament del fins ara president, Raimundo Lafuente (al càrrec des del 2015) i va anunciar-ne el relleu. Pasqual va explicar que va rebre el nomenament “amb moltíssima il·lusió i va apuntar que “és un repte professional i personal”. Així mateix, va assegurar que “el fet que jo hagi accedit a la presidència posa de manifest que som una opció professional tan vàlida com qualsevol home”. La nova presidenta es va mostrar oberta al diàleg amb les institucions i va assegurar que “per prendre decisions s’ha de parlar amb tothom i escoltar totes les opinions i tots els interessos”.

Entre els reptes que haurà d’afrontar la nova presidenta hi ha resoldre el conflicte entre Generalitat i regants pels cabals ecològics del Delta dins del Pla Hidrològic de l’Ebre, donar solució a les portades d’aigua com la de Rialb, a la qual s’oposa Aragó, els aprofitaments del Segarra-Garrigues, la modernització de regadius o la reparació de la seua xarxa de camins, entre d’altres. Pascual ha treballat ininterrompudament a la CHE des del 2002, on ha ocupat diferents càrrecs com el de cap d’àrea a la Direcció Tècnica, entre d’altres.

El govern va fer públics els nous presidents i presidentes de les nou confederacions hidrogràfiques d’Espanya, “amb l’objectiu d’avançar en la instauració d’una nova política de l’aigua que ofereixi solucions als desafiaments ambientals d’Espanya, amb la sostenibilitat i la seguretat com a bases”, segons indiquen fonts del ministeri. La previsió és que el nomenament de Pascual es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) durant els pròxims dies, segons les mateixes fonts.

Lafuente agraeix el suport en el seu comiat L’expresident de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), Raimundo Lafuente, es va acomiadar ahir mitjançant una carta d’ajuntaments i altres administracions i entitats de la conca agraint la col·laboració de tots, la qual cosa ha facilitat la seua tasca, va indicar. Segons Lafuente, “ha estat una etapa satisfactòria i s’ha sentit molt avalat”, va remarcar.

tracking