SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

Cinc anys i mig de presó per a un jove per l'atropellament mortal de 2 ciclistes de Seròs

La condemna de l’Audiència ja és ferma, per la qual cosa un veí d’Aitona haurà d’entrar a la presó

La vista oral es va celebrar l’octubre de l’any passat al jutjat penal 1 de Lleida.

La vista oral es va celebrar l’octubre de l’any passat al jutjat penal 1 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha ratificat la condemna de cinc anys i mig de presó contra Over Sarango Chamba, el jove d’Aitona de 27 anys que el matí del 6 de setembre del 2015 va atropellar mortalment dos ciclistes i en va ferir dos més del Club Ciclista de Seròs. El tribunal desestima el recurs presentat per la defensa i decreta la fermesa de la sentència, per la qual cosa el condemnat haurà d’ingressar a la presó, en una de les penes més elevades per delictes de trànsit a les comarques de Lleida.

El jutjat penal número 1 de Lleida el va condemnar el novembre de l’any passat a quatre anys de presó com a autor de dos delictes d’homicidi per imprudència greu i dos delictes més de lesions per imprudència en concurs amb un delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques, i una altra pena d’un any i mig de presó per un delicte d’omissió del deure de socors. A més, li prohibeix el dret a conduir durant sis anys. La Fiscalia sol·licitava una pena de sis anys de presó.

La defensa va recórrer la sentència davant de l’Audiència al·legant que “els ciclistes atropellats havien tingut alguna possibilitat per evitar l’accident”, que Over Sarango no els va socórrer “a causa que es va atemorir davant de la reacció d’un dels ciclistes accidentats” i que “no van estar desemparats”. El tribunal recorda que la prova d’alcohol va donar un resultat de 0,65 mg/l i que el mateix acusat va reconèixer al judici que havia begut per la qual cosa, com ja va determinar la jutge penal, “l’anòmala conducció va venir determinada per la influència de l’alcohol, cosa que va provocar la invasió del carril i l’atropellament dels quatre ciclistes que circulaven correctament pel voral de la carretera”.

El vehicle circulava entre 97,8 i 110,3 km/h en un tram amb un límit de velocitat de 90 km/h. L’Audiència afegeix que “la sobtada invasió del carril contrari, fruit de la ingesta d’alcohol i de la falta de descans, va evitar qualsevol maniobra d’evasió per part dels ciclistes, que circulaven correctament”. Afegeix que hi va haver “una conducció greument imprudent per part de l’acusat”.

Quant al delicte d’omissió de socors, el tribunal diu que Over Sarango va tenir “una conducta greument negligent (...), era conscient de la situació de perill en la qual els abandonava, ja que era evident la necessitat d’ajuda, davant de la qual no va fer absolutament res ni tan sols sol·licitar els serveis d’emergències”.

Ha d’indemnitzar amb 430.108 euros les famílies i els dos ferits El condemnat haurà d’indemnitzar, de forma conjunta i solidària amb la companyia d’assegurances, amb 430.108 euros els familiars de les víctimes mortals, representats per Antoni Palau, de Despatx Moragues, i els dos ciclistes que van sobreviure. S’abonaran prop de 200.000 euros per a cada una de les famílies de les víctimes i uns 36.000 euros més i 18.000 €, respectivament, per als dos ferits. Les parts van acordar la indemnització abans del judici, que va tenir lloc l’octubre passat. El condemnat va afirmar que va estar tota la nit de festa i va “beure dos cubates”. De l’atropellament, va dir que “em vaig adormir i no vaig veure què va passar”. Els dos supervivents van dir que no van veure el conductor després de l’accident. “Vaig veure com el cotxe envaïa el sentit contrari. Només vaig tenir temps de xisclar. Vaig volar pels aires”, va explicar un d’ells.

tracking