SEGRE

MUNICIPIS MILLORES

Mur de contenció per assegurar l'accés a Talavera

Va quedar inhabilitat per les fortes pluges de fa quatre anys

El mur de contenció i la barana de l’accés a Talavera.

El mur de contenció i la barana de l’accés a Talavera.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Talavera ha acabat recentment la construcció d’un mur de contenció que garanteix l’accés a la part superior d’aquesta localitat de la Segarra des de de la carretera de Santa Coloma de Queralt. L’alcalde de la localitat, Ramon Trullols, va recordar ahir que “aquest accés va quedar inhabilitat amb els forts xàfecs de principis d’agost del 2014”, ara fa quatre anys, que van danyar un centenar de quilòmetres de camins d’aquest terme municipal. Si bé els vehicles podien circular-hi, era necessari estabilitzar i assegurar la zona amb un mur de contenció. Trullols va explicar que “el mur mesura uns 100 metres de llarg per 3,5 metres d’alt i es recolza a sobre d’uns fonaments de formigó i ferro d’1,5 metres”. Finalment, han instal·lat una barana de fusta per seguretat, en especial per als nens que circulen per la zona amb bicicleta.

L’alcalde va apuntar que “aquest accés és molt utilitzat, sobretot pels vehicles pesants ja que pel carrer Major no poden circular, i per tots aquells que van des de Talavera fins a Montoliu i Montornés, ja que aquest dóna accés a l’esmentada carretera” per la qual cosa “era una obra totalment necessària”.

Aquesta carretera és molt freqüentada pels veïns i dóna sortida a Montoliu i Montornés

Aquesta actuació ha comportat un pressupost de més de 50.000 euros, que en bona part estan finançats per la conselleria de Governació de la Generalitat.

Un temporal que va destrossar un centenar de camins locals

A més del mur de contenció, s’han pavimentat cinquanta metres de l’accés a Talavera des de Civit i s’han netejat les cunetes dels accessos als nuclis del municipi. Talavera va ser un dels municipis més afectats de la Segarra per les inundacions de principis d’agost del 2014, que van destrossar un centenar de camins de la localitat, que té una superfície de 3.000 hectàrees. L’alcalde va assegurar llavors que al poble ningú tenia constància d’un xàfec d’aquestes característiques en almenys seixanta anys. Així mateix, va reclamar una neteja eficaç del curs del riu Ondara.

tracking