SEGRE

SOBIRANISME LITIGIS

Recorren l'arxivament de la causa contra un exlíder de l'ANC per delicte electoral

Salvador Bori (segon dreta), en una imatge d’arxiu.

Salvador Bori (segon dreta), en una imatge d’arxiu.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fiscalia ha recorregut a l’Audiència Provincial de Lleida la decisió del jutge de Cervera d’arxivar la causa contra l’excoordinador de Tàrrega per la Independència (assemblea local de l’ANC), Salvador Bori. La Fiscalia, que va ser la que va presentar la denúncia, considera que Bori va cometre un delicte electoral per haver mantingut suposadament una concentració de suport als Jordis coincidint amb els dos mesos de l’empresonament el dia 16 de desembre de l’any passat, prohibit per la junta electoral perquè ho va considerar un acte electoral coincidint amb la campanya de les eleccions al Parlament del 21 de desembre.

Encara que el magistrat del jutjat d’instrucció número 2 de Cervera va decidir arxivar provisionalment la causa perquè, segons la resolució, “no resulta degudament justificada la perpetració del delicte”, la Fiscalia ha decidit presentar-hi recurs d’apel·lació. Ara serà l’Audiència Provincial la que haurà de determinar si l’accepta i es reobre la causa penal o confirma l’arxivament.

Des de Tàrrega per la Indepèndencia van lamentar que es continuï mantenint una acusació que consideren que presenta una clara intencionalitat política de persecució als responsables del moviment independentista i van mostrar el seu suport a Bori.

tracking