SEGRE

ADMINISTRACIÓ CÀRRECS

Barrufet, de la Mesa del Parlament a assessorar Calvet

L’exdiputada investigada per Llarena, a l’administració de la Generalitat || Violant Cervera, a l’oficina de Ramon Farré

Barrufet (c), al novembre després de declarar davant el Suprem.

Barrufet (c), al novembre després de declarar davant el Suprem.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exdiputada de Junts pel Sí (JxSí) per Lleida i membre de la Mesa del Parlament en la passada legislatura, Ramona Barrufet, assessorarà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en assumptes relatius a les comarques del pla de Lleida, el Pirineu i Aran. Barrufet és una de les imputades en la causa penal que dirigeix el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena contra la cúpula del procés independentista. El jutge li va atribuir un presumpte delicte de desobediència, igual com a altres membres de JxSí a la Mesa, a l’haver fet possible la votació de resolucions sobiranistes. Després de prestar declaració a la seu del TS al novembre, Llarena li va comunicar el seu processament al maig, a través de videoconferència al jutjat d’instrucció número u de Lleida en la qual ella es va negar a declarar.

Barrufet, actualment regidora del PDeCAT a Arbeca, no va optar a la reelecció com a diputada en els comicis del 21-D. Al seu nomenament com assessora del conseller Calvet, publicat ahir al Diari Oficial de la Generalitat, s’hi va afegir el d’una altra diputada de JxSí en la passada legislatura, també militant del PDeCAT. Es tracta de Violant Cervera, que serà responsable de l’oficina del delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré. Les seues funcions inclouran la coordinació i supervisió de tasques administratives i actes públics, entre altres qüestions.

Cap de les dos diputades de Junts pel Sí va optar a la reelecció en les eleccions del 21 de desembre

Després de formar part de la coalició de JxSí, Cervera tampoc va formar part de la llista electoral del PDeCAT per Lleida en les passades eleccions al Parlament. Considerada pròxima al sector del partit a Lleida que encapçala Ramon Farré, va optar a dirigir-lo l’any 2016 després de la refundació de l’antiga Convergència. La llista que va liderar en les primàries del nou Partit Demòcrata va perdre en les primàries davant de la candidatura que va encapçalar el president de la Diputació, Joan Reñé.

Tant en el cas de Ramona Barrufet com en el de Violant Cervera, els seus nous càrrecs en la Generalitat les equiparen quant a retribucions a funcionaris del grup A i rebran un complement específic de 31.398 euros anuals.

Barrufet (c), al novembre després de declarar davant el Suprem.

Barrufet (c), al novembre després de declarar davant el Suprem.EFE

tracking