SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Macrocaldera a Balaguer per donar aigua calenta als edificis públics

L’ajuntament preveu una partida als pressupostos per estudiar-ne la viabilitat

Imatge del ple de Balaguer que es va celebrar dimarts.

Imatge del ple de Balaguer que es va celebrar dimarts.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer vol instal·lar una sola caldera per escalfar i proveir d’aigua calenta els edificis i serveis públics que es troben al centre de la ciutat i que s’alimentaria amb biomassa, plaques solars i energia geotèrmica. Aquest és un sistema de calefacció urbana anomenat district heating, amb el qual es distribueix l’energia tèrmica amb conduccions similars a les del gas o l’aigua i que ja s’ha instal·lat en altres municipis de les comarques de Lleida com Esterri d’Àneu, el Pont de Suert o Bellver de Cerdanya.

L’alcalde de la capital, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que els pressupostos d’aquest 2018 (que es van aprovar inicialment al ple que es va celebrar dimarts passat) ja inclouen una partida d’aproximadament 65.000 euros per portar a terme estudis a nivell local i un d’aquests seria sobre la viabilitat de la implantació d’aquest sistema.

Vidal va assenyalar que aquest informe haurà “de determinar si realment es podria instal·lar un district heating d’aquestes característiques al municipi” i quins serien els costos econòmics que hauria d’afrontar l’ajuntament per poder portar-ho a terme.

A més, encara que de moment només s’implantaria en un carrer del centre de la capital de la Noguera i proveiria els edificis de titularitat pública, el consistori no descarta que els veïns puguin connectar-se a aquest sistema en un futur si s’acaba executant aquest projecte.

El primer edil va apuntar que l’estudi es podria encarregar cap a finals d’aquest mateix any, una vegada els pressupostos del 2018 tinguin l’aprovació definitiva, i va avançar que als comptes del 2019 ja es podrien preveure algunes partides per començar a instal·lar la calefacció urbana a la ciutat.

tracking