SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Almenara inaugura la restauració dels safarejos

Aquest nucli d’Agramunt els va recuperar gràcies a un camp de treball || L’ajuntament millorarà el servei d’aigua de boca

Foto de família dels veïns d’Almenara amb l’alcalde i l’edil de Joventut d’Agramunt.

Foto de família dels veïns d’Almenara amb l’alcalde i l’edil de Joventut d’Agramunt.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns d’Almenara, nucli agregat d’Agramunt, van inaugurar ahir al migdia la restauració dels antics safarejos, que es van recuperar l’estiu passat en el marc d’un camp de treball. L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va explicar que “quedava pendent una última actuació de pavimentació i retocs que ha anat a càrrec dels serveis municipals”. El primer edil va posar en relleu l’actuació, que “ens ha permès recuperar la història d’un poble situat a peu del Pilar d’Almenara”.

Per la seua banda, l’edil de Joventut, Oriol Puebla, va recordar que “al camp de treball van participar un total de vint-i-quatre joves de diferents punts de Catalunya i durant un parell de setmanes van estar netejant aquest espai i van treure les males herbes que hi havia”. Segons Puebla, els antics safarejos es trobaven abandonats des de feia dècades ja que “només els veïns més grans del poble recordaven com eren”.

L’ajuntament treballa perquè “tots els nuclis tinguin els mateixos serveis de qualitat”

L’acte d’inauguració va tenir lloc durant la festa major d’Almenara i l’alcalde d’Agramunt va anunciar als veïns que a finals d’any està previst que comencin les obres de construcció d’una planta potabilitzadora per millorar la qualitat de l’aigua de boca. Solé va destacar que “malgrat que Almenara sigui un poble petit, hem de treballar perquè tots els nuclis del municipi tinguin els mateixos serveis de qualitat”.

L’ajuntament i l’empresa concessionària CASSA van firmar el mes d’abril passat un conveni per construir una nova potabilitzadora a Agramunt i portar l’aigua des d’allà, amb canonades, als nuclis agregats de Mafet, les Puelles i la Donzell. Per motius geogràfics, és impossible portar les canonades fins a Almenara, de manera que el projecte preveu construir-hi una altra potabilitzadora més petita.

tracking