SEGRE

URBANISME COL·LABORACIÓ

Veïns de Juneda voten que el nou parc urbà s'anomeni '1 d'Octubre'

El nou parc al centre urbà de Juneda.

El nou parc al centre urbà de Juneda.A.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou parc de Juneda s’anomenarà parc de l’1 d’Octubre. Així ho han elegit els veïns de la població de les Garrigues després d’acabar a finals del juliol el termini per votar dins de la consulta participativa organitzada pel consistori per triar la denominació d’aquesta nova zona verda, al centre de la localitat. Les propostes entre les quals havien d’elegir els veïns i veïnes eren parc de l’1 d’Octubre o parc del Molí del Saprià. Després d’estudiar els 564 vots emesos, 71 es van declarar nuls al no complir els criteris establerts, és a dir, ser major de setze anys i estar empadronat a la localitat. El percentatge de participació en relació amb el total del cens, 3.206 habitants, va ser del 15,38 per cent. L’opció guanyadora va obtenir 310 vots i un percentatge de 62,88 dels vots emesos, mentre que l’opció parc del Molí del Saprià va aconseguir un percentatge del 37,12 per cent amb 183 vots. Segons van explicar fonts municipals, està previst que a primers de setembre es porti a terme l’acte inaugural ja que les obres estan finalitzades. No obstant, els veïns podran disfrutar d’aquest espai abans amb la programació de diversos actes previs, entre els quals la festa major. Habilitar aquest espai ha costat uns 300.000 euros aproximadament. Juneda s’afegeix d’aquesta manera a altres poblacions que també han elegit aquest nom per designar espais públics.

A la reunió es va acordar també que l’ANC demani el seu ingrés a l’Unrepresented Nations and Peoples Organization, l’única organització no governamental dels pobles sense estat que engloba entitats de la societat civil, partits polítics o entitats que treballen pel dret a l’autodeterminació.

L’ANC defineix a Mollerussa l’aniversari del referèndum

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va celebrar ahir a Mollerussa la reunió del Secretariat Nacional per a l’organització dels actes de la Diada de la República i el primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. Es va acordar la creació d’una pàgina web específica per a la jornada i impulsar accions com la col·locació de plaques commemoratives als col·legis electorals i un acte simultani descentralitzat que cada territori concretarà.

tracking