SEGRE

ECONOMIA AJUNTAMENT

Tàrrega inicia al setembre el pressupost participatiu

Els veïns decidiran en què invertir 80.000 euros

La rèplica de la creu de terme a la plaça Major de Tàrrega.

La rèplica de la creu de terme a la plaça Major de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega iniciarà a finals de setembre el termini perquè els veïns puguin presentar les seues propostes i projectes en què invertir els 80.000 euros dels pressupostos participatius, una partida que es posa en marxa per primer any i que busca que els veïns de la capital de la comarca de l’Urgell s’impliquin en la ciutat.

L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va explicar ahir que “hem contractat una empresa externa per dur a terme tot el procés en què el consistori gairebé no intervindrà”. Per a Perelló, “d’aquesta experiència pretenem treure el coneixement necessari per poder fer-ho directament des de l’ajuntament en el futur”.

La primera edil també va afirmar que “de moment el pressupost participatiu previst per aquest exercici compta amb un import de 80.000 euros” però va apuntar que “si la proposta ho val, la valorarem i podríem incrementar la partida”.

Les propostes veïnals es podran presentar entre el 28 de setembre i el 19 d’octubre a través de la pàgina web decidimtarrega.cat o bé mitjançant unes bústies que s’habilitaran a diferents punts del municipi.

El procés seguirà amb una valoració tècnica de les propostes amb l’objectiu de seleccionar aquelles que compleixin els requisits tècnics i econòmics. Després es portarà a terme una sessió oberta a la ciutadania en la qual els assistents escolliran els projectes finalistes que se sotmetran a votació popular a finals d’any.

Aquesta votació s’allargarà un parell de setmanes i hi podran participar de forma telemàtica totes les persones majors de setze anys i empadronades a Tàrrega.

Experiència pionera Maldà organitza des de fa tres anys assemblees amb els veïns per debatre com gastar l’import d’inversions del pressupost. L’equip de govern convida els veïns a fer les seues propostes per triar conjuntament les actuacions que es portaran a terme en el següent exercici.

tracking