SEGRE

CARRETERES INCIDÈNCIES

Un despreniment de terra talla la via de la Bonaigua a Alt Àneu

Un despreniment de terra talla la via de la Bonaigua a Alt Àneu

Un despreniment de terra talla la via de la Bonaigua a Alt Àneu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un despreniment de terra, pedres i fang va tallar ahir la C-28 a la Bonaigua en tots dos sentits, al municipi d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà, sense provocar danys personals.

Una tempesta focalitzada en aquesta zona va ser la causa de la caiguda en un barranc que va afectar la calçada a la zona de la variant dels Avets, segons va explicar l’alcaldessa d’Alt Àneu, Laura Arraut.

El despreniment es va produir cap a les 20.00 hores a prop del punt conegut com la borda d’Andreuet i va envair els dos carrils de la carretera de la Bonaigua, que van quedar coberts de fang. No obstant, segons l’alcaldessa, les màquines es van desplaçar a la zona per dur a terme els primers treballs de neteja, que van abordar cap a les 21.30 hores.

Els vehicles poden desviar-se per la carretera antiga, pel Bosc del Gerdà, ja que la variant dels Avets va quedar impracticable a causa de la terra i el fang que va baixar per aquest barranc.

L’alcaldessa va indicar que no és la primera vegada que passa i en altres ocasions s’han produït fets similars amb tempestes puntuals que han provocat que la terra que baixa del barranc pròxim als Avets envaeixi la nova carretera.

Arraut va indicar que espera que la situació quedi resolta avui, una vegada les màquines que ja s’han desplaçat a la zona retirin totes les pedres.

tracking