SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Detecten un abocador il·legal amb amiant a Ribera d'Urgellet

Acord amb una empresa per portar-lo a un dipòsit controlat

L’abocador està situat a la finca de la Borda del Riu.

L’abocador està situat a la finca de la Borda del Riu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha advertit l’ajuntament de Ribera d’Urgellet sobre l’existència un abocador il·legal de runa al municipi on han detectat planxes de fibrociment, un material tòxic que conté fibres d’amiant. És en una finca de propietat privada pròxima a la carretera N-260, coneguda com la Borda del Riu.

L’ajuntament ha intervingut ja per suprimir aquest abocador, a través d’un acord amb una empresa local, Promotora Mediterránea-2, SA (Promsa). Aquesta firma, dedicada a l’extracció de graves i la millora de parcel·les mitjançant l’aplicació de terres per aplanar el terreny, es farà càrrec dels residus i recorrerà a una empresa especialitzada per portar l’amiant a un dipòsit controlat.

L’empresa, al seu torn, podrà utilitzar terres excedents de la seua explotació de grava per omplir l’espai de l’abocador il·legal i el tancarà per impedir que tornin a dipositar-hi residus. Fonts de l’ajuntament de la localitat van explicar que “fa més d’un any i mig” que treballaven per poder solucionar aquest problema.

tracking