SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Fraga cedirà terrenys per al geriàtric després de l'estiu

Arrossega mesos de demora per la tramitació urbanística

Imatge d’arxiu de l’ajuntament de Fraga.

Imatge d’arxiu de l’ajuntament de Fraga.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis tècnics de la regidoria d’Urbanisme de l’ajuntament de Fraga ultimen els tràmits per cedir a la comarca després de l’estiu els terrenys on s’ubicarà la nova residència per a la tercera edat del Baix Cinca. Així ho va assegurar ahir l’alcalde en funcions de la capital, Ricardo Alcañiz.

El geriàtric s’ubicarà als afores de la ciutat, a la zona coneguda com a Nova Fraga, al costat de la caserna de la Guàrdia Civil. Fa mesos que el consistori replanifica els terrenys per a la nova ubicació i passar-los de rústics a urbans. El passat ple de Fraga ja va donar llum verda a agilitzar la cessió de la finca.

La primera ubicació elegida per a la segona residència pública comarcal es va descartar l’estiu del 2017 passat al trobar-se en zona inundable, segons les nova normativa establerta per l’Estat a finals del 2016. Ha passat un any en què la remodelació urbanística i la tramitació han demorat l’inici de les obres que, després d’aconseguir la cessió del terreny, hauran d’esperar als sondatges que garanteixin la consolidació d’aquesta parcel·la i la licitació i adjudicació del projecte.

La comarca del Baix Cinca necessita aquest servei amb urgència ja que els dos centres, un de públic i un altre de privat, estan al màxim de capacitat. La construcció d’un nou geriàtric evitarà que famílies de la comarca hagin de portar els seus familiars a residències de localitats properes.

La primera finca va ser descartada fa un any La primera ubicació per construir la residència de la comarca es va descartar fa ara un any ja que es trobava en una àrea inundable, igual com molts dels serveis i equipaments de la capital del Baix Cinca. L’ajuntament de la localitat està fent un estudi de locals i edificis i ha demanat una moratòria de dos anys perquè s’apliqui la normativa.

tracking