SEGRE

ENSENYAMENT CENTRES

Més places escolars a Guissona a causa del fort augment de població

Surten a concurs les obres per ampliar el col·legi Ramon Faus onze anys després d’inaugurar-lo || Mentre ajuntament i Ensenyament plantegen nous projectes

L’escola Ramon Faus de Guissona.

L’escola Ramon Faus de Guissona.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Ensenyament ha tret a concurs l’ampliació de l’escola Ramon Faus de Guissona, inaugurada fa tot just onze anys. Les obres l’hauran de dotar de 2,5 línies i cinc noves aules, en un moment en què els tres centres públics del municipi, dos col·legis de Primària i un institut de Secundària, es troben al límit de capacitat.

L’ajuntament i la conselleria treballen també en altres projectes per donar resposta al fort creixement de la població d’aquest municipi de la Segarra, que frega ja els set mil habitants i el cens del qual augmenta a un ritme de més de 150 nous veïns a l’any. La licitació de les obres de l’escola Ramon Faus, a través de l’empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat, té un pressupost de 752.636 euros i un termini d’execució d’un any.

L’adjudicació està prevista a partir de la tardor que ve, per la qual cosa les noves instal·lacions podrien entrar en servei per al curs 2019-2020. Val a recordar que aquest col·legi, inaugurat el 2007 i amb capacitat per a quatre-cents alumnes, ja va quedar col·lapsat tan sols un any després d’obrir. Això va obligar a posar de nou en servei l’antic centre Ramon Estadella, construït el 1969 i que havia de quedar en desús a l’obrir el Ramon Faus.

Des d’aleshores ha continuat obert i també ha estat objecte d’ampliacions. D’altra banda, l’ajuntament va apuntar que ja està aprovat el projecte d’ampliació de l’institut de Secundària, que també va quedar petit el mateix any que es va inaugurar, el 2002. Des d’aleshores el consistori havia reivindicat ampliar-lo i, de fet, l’any passat es va instal·lar a l’institut un nou barracó provisional.

En aquell moment el centre, construït per acollir tres-cents estudiants, superava els cinc-cents. L’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, va avançar que responsables del departament d’Ensenyament “ens han comunicat que es plantegen construir un nou centre que integri els cursos de Primària i de Secundària”, atès que malgrat les ampliacions dutes a terme recentment i les que estan projectades “continua sense haver-hi prou espai per donar cabuda a tots els alumnes”.

tracking