SEGRE

Convoquen una manifestació el 31 d'agost a Vielha contra els atacs d'ós al bestiar

Unió de Pagesos espera la participació de ramaders francesos

La xerrada d'UP sobre els atacs a la fauna salvatge.

Convoquen una manifestació el 31 d'agost a Vielha contra els atacs d'ós al bestiarUnió de Pagesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha convocat una manifestació el pròxim dia 31 d'agost a Vielha en contra dels atacs d'ós al Pirineu. El sindicat confia en comptar amb la participació de ramaders francesos. En aquest sentit, el coordinador territorial de les comarques de muntanya d'UP, Joan Guitart, ha explicat que els atacs d’óssos no es concentren solament a la Val d'Aran i, per aquest motiu, esperen reunir a la protesta ramaders d'altres comarques catalanes i de la vessant francesa.

Guitart ha denunciat que s'està focalitzant tota la problemàtica de l'ós amb l’exemplar Goiat, tot i que hi ha més óssos que ataquen el bestiar i passen desapercebuts.

UP està realitzant un seguit de xerrades informatives pel territori per valorar les futures accions i per prendre les mesures necessàries per disminuir els danys en el bestiar per part de fauna protegida com els óssos, els voltors i els llops a les comarques de muntanya. En els pròxims dies el sindicat durà a terme noves xerrades: El dia 13 a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), el 21 a Vilaller (Alta Ribagorça) i el 28 a Llavorsí (Pallars Sobirà).

tracking