SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Corregeixen l'expedient de l'advocada en cap de la Generalitat a Lleida

El departament de Presidència fa constar que el suposat màster era en realitat un “Mestratge en dret públic” mentre la Fiscalia de Lleida continua la instrucció del cas

Imatge dels jutjats del Canyeret, on s’investiga aquest cas.

Imatge dels jutjats del Canyeret, on s’investiga aquest cas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de la Presidència de la Generalitat, al qual està adscrit el Gabinet Jurídic, ha procedit a corregir els dos errors que consten a l’expedient de l’advocada en cap del Govern a Lleida, María de Araceli Bermúdez Flores: que un suposat “Màster en Dret de Catalunya” és en realitat un “Mestratge en dret públic de Catalunya”, i que aquest mestratge no es va cursar el 2005 sinó a començaments dels anys 90.

Val a recordar que la Fiscalia ha obert diligències d’investigació penal per la suposada falsificació d’un màster per accedir al càrrec d’advocada en cap de la Generalitat a Lleida, tal com va avançar SEGRE ahir.

El Ministeri Fiscal ha obert la investigació després de rebre a finals de juliol una denúncia en la qual s’afirma que Bermúdez va accedir al càrrec “al·legant com a mèrit principal i preferent” la possessió d’un màster que no té, la qual cosa podria suposar la comissió d’un delicte de falsedat, sempre segons la denúncia.

Les diligències d’investigació penal obertes per la Fiscalia hauran de determinar si això és així o no. Fonts de Presidència van explicar ahir que els dos errors detectats a l’expedient de l’advocada en cap a Lleida, i que ara s’estan corregint, no són atribuïbles a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), com va publicar aquest diari ahir, sinó només un: el de fer constar com un màster el que en realitat era un “Mestratge en dret públic de Catalunya”.

L’altre error, consistent a fer constar que aquesta formació es va dur a terme el 2005 en lloc de començaments dels anys noranta, és atribuïble a l’administració autonòmica. Presidència va afegir que el mestratge es va fer a través d’un conveni entre l’Escola d’Administració Pública i la UAB. A aquest mestratge s’accedia per concurs i no podia fer-lo qui volgués.

tracking