SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

L'incivisme obliga Tàrrega a retirar més dies trastos tirats al carrer

Augmenten a set els dies de recollida de mobles i altres residus de mida gran || Comerciants i veïns denuncien pudors al centre de la ciutat

Els contenidors del centre que provoquen queixes de comerciants.

Els contenidors del centre que provoquen queixes de comerciants.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega s’ha vist obligat a incrementar els dies de recollida dels residus voluminosos per combatre l’incivisme. Des del passat 1 d’agost, l’empresa Urgell Net recull cada dia de la setmana els voluminosos de la via pública en lloc de només dos dies com feia fins ara Cartaes. L’edil de Serveis Municipals, Josep Castelló, va explicar ahir que l’objectiu d’aquesta mesura és combatre l’incivisme i aconseguir una ciutat més neta, amb menys objectes voluminosos a la via pública.

Castelló va recordar que, al juny, l’ajuntament va iniciar una campanya de sensibilització per recordar que els trastos vells han de dipositar-se a la deixalleria municipal del polígon Riambau, i també per donar a conèixer el servei de recollida que deixa l’empresa Cartaes. No obstant, segons Castelló, “l’incivisme no es redueix, per la qual cosa ens hem vist obligats a incrementar els dies de recollida” ja que aquestes conductes dificulten la mobilitat dels ciutadans i donen una mala imatge de la ciutat.

Així mateix, diversos comerciants i veïns del centre porten més d’un any queixant-se perquè l’illa de contenidors de la cantonada dels carrers Agoders amb Torras i Bages, a prop del Pati, està sempre plena d’escombraries i amb bosses i caixes a terra o fora dels contenidors, un fet que provoca pudor. Castelló va apuntar que “després de les queixes ja vam instal·lar un segon contenidor de la fracció de rebuig l’estiu passat”, encara que va assegurar que “no podem incrementar les hores de recollida d’escombraries perquè Tàrrega té molt trànsit i només pot fer-se durant la nit”.

Amb tot, va avançar que al costat de Foment Tàrrega estan preparant una campanya per conscienciar els diferents comerços i veïns per tal que deixin les escombraries dins dels contenidors i no a la via pública. Segons Castelló, estudien mesures sancionadores contra les persones incíviques, però va reconèixer que “és difícil identificar aquestes persones”.

Mollerussa supera per primer cop la mitjana catalana de reciclatge

Mollerussa va generar l’any passat 6.493 tones de residus, una xifra que suposa un increment del 5,8% respecte al 2016 motivat per l’augment de la recollida de selectiva (un 6,05% més) però també de la fracció de rebuig (un 5,6% més) i que representa que cada veí va generar una mitjana d’1,22 quilos d’escombraries al dia. Són dades de la memòria que elabora el consell del Pla d’Urgell, que destaca que Mollerussa se situa per primera vegada a un índex de recollida selectiva del 41,71%, superant la mitjana catalana (38,5%).

Respecte al reciclatge, les fraccions amb un increment més notable van ser l’orgànica (14,4%) i els envasos (7,4%), al mateix temps que es pot destacar l’augment de la recollida de cartró i paper comercial porta a porta (un 11,3% més) i la de voluminosos (un 22,7% més).

tracking