SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT PÚBLIC

La Generalitat rehabilitarà l'estació de busos de la Seu

Inicia els passos per adjudicar una reforma integral d’aquest espai || En el marc d’obres en tretze estacions per valor de 2 milions

Imatge d’arxiu de l’estació d’autobusos de la Seu.

Imatge d’arxiu de l’estació d’autobusos de la Seu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en marxa el procés per adjudicar la rehabilitació integral de l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell. Així ho va anunciar ahir la conselleria, que va avançar que el projecte contempla renovar la marquesina, reforçar el paviment en zona puntuals, adequar les instal·lacions a l’interior de l’estació i rehabilitar el sistema de drenatge de tota la infraestructura.

Aquesta actuació s’emmarca en obres per millorar unes altres dotze estacions i diverses parades d’autobusos en altres municipis fora de les comarques de Lleida. El pressupost de licitació per al conjunt d’aquestes obres ascendeix a dos milions d’euros. Està previst que els treballs s’iniciïn durant el primer trimestre del 2019 i es completin en un termini d’un any.

La rehabilitació de l’estació de busos de la Seu arriba en un moment en què creix la demanda d’aquest mitjà de transport públic, segons un estudi que va fer públic ahir la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers (Fecav).

En el cas de les comarques lleidatanes, l’informe de Fecav apunta que durant el primer semestre de l’any l’augment en les línies interurbanes ha sigut de gairebé 13.000 persones més que en el mateix període del 2017, una xifra que suposa un increment de l’1,6% i un total proper als 798.000 viatgers. Així mateix, els autobusos urbans de Lleida ciutat han experimentat un creixement del 0,4 per cent en el nombre de viatgers i els usuaris d’aquest servei han sumat 2,8 milions de trajectes al llarg d’aquest període.

tracking