SEGRE

SEGURETAT ROBATORIS

Alerten de marcadors en habitatges per robar a l’estiu

Col·locats a les frontisses de les portes

Marcadors de plàstic transparents utilitzats en robatoris a cases.

Marcadors de plàstic transparents utilitzats en robatoris a cases.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra alerten que hi ha bandes de lladres que deixen petits marcadors a les portes dels habitatges per saber si els propietaris se n’han anat de vacances. A través de les xarxes socials, la policia catalana explica que aquestes bandes col·loquen petites peces de plàstic transparent a les frontisses de la porta per detectar si els inquilins estan de vacances, ja que al cap d’uns dies tornen per comprovar que la marca segueix al mateix lloc. S’han registrat alguns robatoris amb aquest modus operandi a Ponent. Els Mossos insten la ciutadania a alertar al 112 si veuen algun d’aquests marcadors. També aconsellen a la població no donar pistes que l’habitatge és buit en època de vacances, com no divulgar-ho a desconeguts i tancar totes les finestres sense abaixar del tot les persianes.

En el primer semestre de l’any, s’han comptabilitzat fins a 420 denúncies per robatoris amb força a domicilis de la província de Lleida.

Segons el balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, han baixat un 4,3% respecte al mateix període de l’any passat. Tanmateix, han experimentat un augment del 71% a la capital del Segrià.

tracking