SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Balaguer censarà la gent gran que viu sola i famílies sense recursos

L’ajuntament encarregarà un estudi sobre la situació social del municipi

Imatge d’arxiu de Balaguer.

Imatge d’arxiu de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer vol saber quantes persones grans viuen soles, quantes famílies sense recursos o amb problemes per a l’escolarització dels seus fills viuen a la ciutat o quants veïns de la localitat tenen una discapacitat de qualsevol tipus. Per aquesta raó, el consistori encarregarà a finals del proper mes de setembre un estudi que tindrà com a objectiu analitzar la situació que té el municipi en relació amb assumptes socials, amb l’objectiu de poder impulsar “unes millors polítiques” per a la ciutadania.

L’alcalde de la capital de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que entitats com Càritas o els serveis socials municipals els informen de la situació social de la localitat, però la voluntat de l’equip de govern és “saber exactament en quin estat es troba Balaguer en temes socials”.

En aquest sentit, el primer edil va assegurar que els pressupostos del 2018 (aprovats inicialment en un ple que es va celebrar a finals del mes de juliol passat) ja contemplen una partida per encarregar estudis sobre temes municipals, amb una quantia d’aproximadament 65.000 euros. Una vegada els comptes tinguin l’aprovació definitiva (Vidal preveu que això ocorri a començaments del mes que ve), l’ajuntament podrà encarregar aquests estudis, entre els quals es troba el que servirà per “fer una fotografia de la realitat social”. Vidal va avançar que en els pressupostos del 2019 ja es podrien incloure partides per dur a terme algunes de les mesures que es plantegin en l’estudi.

S’ha de recordar que un altre dels projectes que promou l’ajuntament de Balaguer és un estudi de viabilitat sobre la instal·lació d’una macrocaldera que proveeixi d’aigua calenta els edificis públics del centre (vegeu SEGRE de dissabte passat).

tracking