SEGRE

LLENGUA INICIATIVES

El primer diccionari en aranès veurà la llum l’any que ve

N’hi ha hagut d’altres, però amb traduccions a altres idiomes

Imatge de la firma del conveni entre el Conselh i l’AALO.

Imatge de la firma del conveni entre el Conselh i l’AALO.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer diccionari que oferirà definicions en aranès de termes d’aquesta llengua es publicarà l’any que ve. Així ho va assegurar ahir Jèp de Montoya, membre de l’Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana (AALO), que va assegurar que el diccionari està bastant avançat i que comptarà amb unes 10.000 entrades.

Aquest serà el primer diccionari totalment en aranès, perquè si bé és cert que hi ha hagut altres glossaris aquests eren amb traduccions a altres llengües. Així mateix, aquest any veurà la llum una altra publicació, en aquest cas amb termes relacionats amb el món de la neu també en aranès, que vol convertir-se en un referent i que tindrà unes 1.000 entrades, segons Jèp de Montoya.

El Conselh destina 22.000 euros al funcionament de l’Acadèmia dera Lengua Occitana

D’altra banda, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, i el president de l’AALO, Jusèp Loís Sans, van firmar ahir un conveni per garantir el funcionament de l’acadèmia aranesa. En aquest sentit, el govern aranès aportarà a l’AALO 22.000 euros del pressupost del 2018. Barrera va explicar que “és fonamental recolzar l’Acadèmia per a la pervivència de la nostra llengua, l’aranès”, i va recordar que l’AALO “és l’autoritat encarregada d’establir i actualitzar la normativa lingüística de l’aranès”.

tracking