SEGRE

HISTÒRIA MEMÒRIA

Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil a Vilanova de la Barca

Una de les ofrenes florals a la plaça de la Pau.

Una de les ofrenes florals a la plaça de la Pau.AJUNTAMENT DE VILANOVA DE LA BARCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones van commemorar ahir les víctimes de la Guerra Civil amb motiu del 80è aniversari de la batalla de Vilanova de la Barca. El poble va acollir al llarg del matí diferents actes en record dels morts, entre els quals van destacar dos entregues florals.

Una va ser a la plaça de la Pau, on es conserven les restes d’un tanc soviètic utilitzat per les tropes republicanes, i l’altra es va fer a l’ermita de la Mare de Déu de Montserrat, erigida als inicis del franquisme.

D’aquesta manera, es pretenia retre homenatge a totes les persones que van perdre la vida a la batalla sense distinció del bàndol en el qual van lluitar. Fins ara, s’han identificat uns 140 morts a la batalla de Vilanova de la Barca, en la seua gran majoria de les files republicanes.

Les ofrenes florals van estar precedides d’una visita a l’església vella, on l’historiador Jordi Verdú va explicar diferents successos de la batalla.

Els participants van visitar també la Sala Cultural Macià Pol Verdú, on s’exposaven fotografies històriques del municipi i documentació relativa a la Guerra Civil.

Els actes van acabar a l’església vella. L’antic temple, que va quedar parcialment destruït pels bombardejos durant la batalla, va acollir un recital de cançons populars a càrrec de Jordi Viladomat.

tracking