SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Tremp acudeix al crèdit per finançar la nova climatització del teatre La Lira

L’ajuntament canviarà tota la instal·lació i hi invertirà uns 240.000 euros

Imatge d’arxiu d’un concert a La Lira de Tremp.

Imatge d’arxiu d’un concert a La Lira de Tremp.JORDI I NIL URIACH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tremp recorrerà al crèdit per finançar les obres per instal·lar el nou sistema de climatització del teatre La Lira. L’alcalde, Joan Ubach, va explicar ahir que “s’ha de canviar tota la instal·lació” i com que aquesta actuació no estava inclosa en els pressupostos del 2018 “haurem de contractar un crèdit” per a aquest projecte, que compta amb un pressupost d’uns 240.000 euros. El primer edil va apuntar que quan es va inaugurar l’equipament, fa uns cinc anys, “es va fer amb un grup electrogen” perquè “no es va voler esperar a tenir la concessió de la llum”, la qual cosa va provocar que la instal·lació (que era conjunta de calefacció i aire condicionat) s’hagi anat deteriorant amb el pas del temps. En aquest sentit, Ubach va apuntar que no es podien “posar més pegats”, per la qual cosa des del consistori van decidir renovar completament el sistema i separar el sistema de calefacció i aire condicionat. Està previst que les obres estiguin llestes aproximadament al novembre.

Ubach va apuntar que “aquest és un espai emblemàtic de la ciutat” i va assegurar que “vam parlar amb les entitats i associacions que havien programat activitats i actes a La Lira” i alguns es van cancel·lar perquè actualment l’equipament no disposa de sistema de climatització.

No obstant, l’alcalde va assenyalar que el Mostremp (la mostra de cine rural que tindrà lloc a la capital del Jussà del 23 al 26 d’agost) es continuarà celebrant al teatre a causa que aquest certamen requereix un equipament amb pantalla de cine.

Val a recordar que altres localitats pallareses com Rialp, Isona o Sort seran subseus del Mostremp, que aquest any celebra la setena edició, i també s’organitzaran esdeveniments.

tracking