SEGRE

TURISME RECONEIXEMENTS

Aigüestortes posa en marxa un pla amb 30 mesures per preservar la qualitat del seu cel

Preveuen adequar una desena d’espais dins del Parc Nacional amb les condicions òptimes per a l’observació d’estrelles || A l’octubre rebrà la certificació de Reserva i Destinació Turística Starlight

Foto de família dels assistents a l’acte que es va celebrar ahir a la casa Matter de la Torre de Capdella

Foto de família dels assistents a l’acte que es va celebrar ahir a la casa Matter de la Torre de CapdellaÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici impulsa un pla d’actuacions amb trenta mesures per preservar la qualitat del cel nocturn i que es durien a terme entre 2019 i 2022. Aquestes propostes arriben després que la Fundació Starlight, avalada per la Unesco, atorgués la certificació de Reserva i Destinació Turística Starlight al parc.

El president del patronat d’Aigüestortes, Josep Enric Llebot, va explicar ahir en un acte a la Torre de Capdella que està previst que a l’octubre es facin oficials tant una certificació com l’altra, després que les auditories de la fundació hagin tingut resultats favorables. Fonts municipals van apuntar que l’acte podria celebrar-se el dia 20 d’octubre. Llebot va assegurar que entre les mesures que proposen es troba l’adaptació de l’enllumenat dels 10 municipis que formen el Parc Nacional i la seua zona perifèrica (la Vall de Boí, Espot, Vielha, Naut Aran, Vilaller, la Torre de Capdella, Alt Àneu, Esterri, la Guingueta i Sort) “per adequar-la a les condicions de la certificació” i també preveuen preparar una desena d’espais al parc per poder observar les estrelles en les millors condicions.

En aquest sentit, Llebot va assenyalar que no es construiran nous equipaments, sinó que es tractarà de zones a l’aire lliure i que, en cas que sigui necessari, s’adaptaran els accessos per facilitar les visites i que aquests treballs no tindran impacte mediambiental. Així mateix, les mesures inclouen la creació de paquets turístics dedicats a l’observació del cel nocturn i una casa del Parc Nacional on s’informi sobre la certificació Stalight (vegeu el desglossament). D’altra banda, Llebot va assegurar que també “treballen” per obtenir la declaració de Reserva de la Biosfera i va avançar que la Unesco la podria concedir “en dos o tres anys”.

Foto de família dels assistents a l’acte que es va celebrar ahir a la casa Matter de la Torre de Capdella

Foto de família dels assistents a l’acte que es va celebrar ahir a la casa Matter de la Torre de CapdellaÒSCAR MIRÓN

tracking