SEGRE

Endesa instal·larà fundes aïllants en una línia del Prepirineu lleidatà en una acció pionera a Catalunya

Els treballs es realitzaran de cara a la tardor en una línia de més de 25 quilòmetres de longitud que creua cinc municipis

Endesa instal·larà fundes aïllants en una línia del Prepirineu lleidatà en una acció pionera a Catalunya

Endesa instal·larà fundes aïllants en una línia del Prepirineu lleidatà en una acció pionera a CatalunyaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa implementarà per primera vegada en una línia d’alta tensió de Catalunya unes fundes aïllants per a protegir l’avifauna de les torres elèctriques. Es tracta d’un sistema antielectrocució que fins ara només podia aplicar-se a la xarxa de mitjana tensió, i que recentment, gràcies als darrers avenços tecnològics en la fabricació de materials, s’ha pogut desenvolupar per a nivells de tensió de major voltatge.

La línia d’alta tensió escollida per dur a terme aquesta actuació està situada al Prepirineu lleidatà i va des de la subestació de la Pobla de Segur fins a la de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, creuant també els municipis del Baix Pallars, la Conca de Dalt i Senterada. En total té una extensió de 25,3 quilòmetres.

La instal·lació de les fundes aïllants es realitzarà de cara a la tardor abans que arribin les baixes temperatures i es col·locaran a totes les torres de suspensió de la línia, és a dir, en tots aquells suports elèctrics on els cables es troben suspesos amb cadenes d’aïlladors, els quals fan la funció d’aïllar elèctricament els cables de les torres. Aquestes infraestructures són les que es consideren especialment sensibles i on podrien existir possibilitats d’accidents per col·lisió o electrocució.

Aquesta acció també suposa una millora de la qualitat del subministrament als clients que depenen de les línies on es realitzen les millores, ja que les col·lisions o contactes d’aus amb les infraestructures elèctriques poden suposar una interrupció del servei.

tracking