SEGRE

SERVEIS AUTOBUSOS

Protestes per les parades de la línia a l'Arnau a Fraga, Torrent i Mequinensa

Els usuaris no poden utilitzar aquest transport per viatjar dins de la comarca

L’estació d’autobusos de Fraga, al centre urbà.

L’estació d’autobusos de Fraga, al centre urbà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Mequinensa, Magda Gòdia, i els alcaldes de Fraga, Miguel Luis Lapeña, i Torrent de Cinca, Evaristo Cabistañ, que també és president de la comarca del Baix Cinca, denuncien la deficient situació del servei públic de viatgers entre Mequinensa, Torrent, Fraga, Alcarràs i Lleida, en concret, a la línia que va a l’hospital Arnau de Vilanova. Des del mes d’abril passat, els viatgers que utilitzen la línia que surt a les 15.00 hores de Mequinensa a Lleida poden pujar en aquesta localitat, Torrent i Fraga, però no poden baixar en cap d’aquestes dos últimes poblacions, mentre que al bus que surt a les 19.30 hores des de Lleida en sentit contrari, no poden pujar viatgers a Fraga per anar a Torrent o a Mequinensa ni a Torrent per anar a Mequinensa.

Aquesta situació ha motivat les queixes dels usuaris del Baix Cinca que no poden utilitzar aquest mitjà de transport per viatjar entre les localitats de la comarca encara que l’autobús tingui parades, segons va explicar l’alcaldessa de Mequinensa, Magda Gòdia. L’empresa Alsa, que gestiona aquesta línia, va indicar que compleix els horaris i parades estipulades per Foment, al ser una ruta entre comunitats autònomes, és a dir, entre Aragó i Catalunya. Per la seua part, el president de la comarca i alcalde de Torrent, Evaristo Cabistañ, va explicar que el problema es remunta a l’abril, quan el Govern d’Aragó també va posar en marxa la línia Faió, Mequinensa, Torrent i Fraga.

“Substitueixen el bus que abans hi havia a primera hora amb parades per pujar i baixar a cada localitat, malgrat que ara els horaris són impossibles de coordinar. És un conflicte entre el Govern d’Aragó, al qual competeix la línia Faió-Fraga, i Foment, que dirigeix la de Mequinensa-Lleida, que no estan disposats a acordar les rutes a les necessitats”, va remarcar.

tracking