SEGRE

MUNICIPIS GEOLOGIA

Una allau de roques talla més de dotze hores la carretera d'Os de Civís

Les fortes pluges de diumenge van provocar un despreniment de 1.500 tones sobre aquesta via || Veïns de Mencui alerten de nous moviments de terra

El nou despreniment al pendent de Mencui.

El nou despreniment al pendent de Mencui.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les fortes pluges de diumenge van provocar que la carretera CG-6 (de titularitat del govern d’Andorra) que dóna accés a Os de Civís, a les Valls de Valira, quedés tallada durant més de dotze hores per un gran despreniment de roques i terra. Bombers del Principat d’Andorra i efectius de l’Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres van col·laborar en la neteja de la via, en què també van treballar operaris de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Os de Civís.

El president de l’EMD, Jordi Betriu, va explicar que el despreniment (de més de 1.500 tones) es va registrar passades les set de la tarda d’aquest diumenge i únicament va provocar danys materials. En un altre ordre de coses, alguns turistes allotjats en hotels de la població van haver de passar la nit en establiments d’Andorra. Segons Betriu, serà necessari refer part de la calçada, a més de construir un mur per tal de reforçar la muntanya i “retirar tota la terra que caigut”. Així mateix, la circulació va quedar restablerta abans de les vuit del matí d’ahir i fins que no es portin a terme les obres a la calçada un dels dos carrils de circulació quedarà tallat en un tram de 50 metres.

Així mateix, veïns de la localitat de Mencui van alertar d’un nou moviment de terra en aquest nucli de Soriguera. En aquest sentit, van assegurar que en una muntanya pròxima al poble on fa uns tres mesos es va originar una allau (que va arrossegar uns 80.000 metres cúbics de pedra), un nou despreniment s’ha emportat diversos arbres que es trobaven a la part inferior de la zona.

D’altra banda, des del Parc Natural de l’Alt Pirineu van informar que una gran roca va caure sobre el camí d’accés al santuari d’Arboló, a prop de Gerri de la Sal, i va trencar la barana de protecció del camí. Des del parc ja han avisat l’Institut Cartografic i Geològic de Catalunya perquè analitzi aquesta zona.

El nou despreniment al pendent de Mencui.

El nou despreniment al pendent de Mencui.SEGRE

tracking