SEGRE

MUNICIPIS ORDENANCES

Comerços de la Seu, contra la nova norma que obliga a canviar rètols

El sector, la indústria i hostaleria asseguren que un 80% dels locals es veuran afectats || L’ajuntament defensa la necessitat de regular “el paisatge urbà”

Imatge d’alguns rètols afectats de l’avinguda Pau Claris de la capital de l’Alt Urgell.

Imatge d’alguns rètols afectats de l’avinguda Pau Claris de la capital de l’Alt Urgell.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU), Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell critiquen la nova ordenança que acaba d’aprovar l’ajuntament que regula la retolació i la publicitat dels establiments de la capital. Asseguren que la nova normativa afecta “un 80 per cent dels locals”, que es veuran obligats a modificar o retirar els rètols i publicitat de les façanes. Les tres entitats han presentat nou al·legacions i lamenten que “només ens n’han tingut en compte una i mitja”. L’associació d’hostaleria ha mantingut reunions amb els tècnics de l’ajuntament per “forçar una rectificació del redactat”. Estan a favor que es reguli la imatge de la ciutat, però “no d’una normativa que no beneficiï ningú. El perjudici econòmic que provocarà és incalculable”, insisteixen. El president de l’UBSU, Juan Carlos Salsas, exigeix “més consens amb els afectats” per aplicar “una normativa lògica i no purament estètica”.

El sector sol·licita que la nova normativa s’apliqui “únicament als establiments de nova obertura o als que se sotmetin a rehabilitació”, un punt que el consistori ha desestimat. Sí que han acordat, en canvi, ampliar el període transitori d’un a cinc anys perquè els establiments tinguin temps d’adaptar els rètols. Del text destaca la limitació de la mesura dels rètols de les façanes amb un màxim de seixanta centímetres d’altura, un punt que el sector considera “insuficient”, i l’obligatorietat que els cartells estiguin col·locats en posició totalment horitzontal a la façana i sense relleu.

Al centre històric destaca l’obligatorietat que tots els rètols siguin transparents, de manera que la façana quedi visible, i prohibeix l’ús de marquesines. El tinent d’alcalde de la capital, Jesús Fierro, va defensar la necessitat de regular “el paisatge urbà” i va afegir que “si és necessari modificar l’ordenança, ho farem”. La nova ordenança va es va aprovar al ple del juliol amb els vots de l’equip de govern (PDeCAT) i CXLS i els vots en contra d’ERC i la CUP. Els afectats reclamen ajuts per poder realitzar les modificacions necessàries per al compliment de la normativa.

tracking