SEGRE

TRIBUNALS CRIM

L'assassí confés d'Aspa demana ser absolt per alteració psicològica

La defensa admet que és l’autor de l’homicidi de les dos víctimes però que ha de ser internat i no anar a la presó || Fiscalia sol·licita més de 48 anys per dos assassinats

Imatge d’Ismael Rodríguez Clemente durant la reconstrucció dels fets al vedat d’Aspa.

Imatge d’Ismael Rodríguez Clemente durant la reconstrucció dels fets al vedat d’Aspa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’assassí confés dels dos agents rurals que van morir a trets el 21 de gener del 2017 a Aspa al·lega que va patir una alteració psicològica en el moment dels fets, per la qual cosa en demana l’absolució i, en cas de ser condemnat, l’internament en un centre i no a la presó. Segons l’escrit de defensa, Ismael Rodríguez Clemente admet ser l’autor de l’homicidi de Xavier Ribes i David Iglesias, de 43 i 39 anys, al vedat municipal de caça d’Aspa.

No obstant, assegura que es donen les circumstàncies per declarar la inimputabilitat de l’acusat a l’afirmar que “quan sent la salutació dels agents pateix una alteració de la capacitat psíquica i volitiva” i “guiat per un impuls irracional i incontrolable” dispara contra les víctimes. D’aquesta manera, la defensa al·lega que, si bé admet ser l’autor dels trets, el caçador no tenia intenció de matar i que va actuar per instint.

Per això, rebutja les acusacions d’assassinat que li imputa la Fiscalia i les famílies dels rurals. A l’escrit, la defensa assenyala que l’acusat no recorda haver recarregat l’arma, però que admet que podria haver-ho fet “com una maniobra mecànica i irreflexiva”. També insisteix que va confessar l’autoria dels trets als Mossos d’Esquadra i que no va intentar fugir de la Justícia.

Després d’admetre ser autor de dos homicidis, demana l’absolució al reclamar que se li n’apliqui una d’eximent completa o incompleta. Si fos condemnat, defensa que ha de ser per homicidi i no per assassinat i que no se li apliqui la pena de presó prevista sinó mesures de seguretat, entre les quals s’inclou l’internament en un centre psiquiàtric.

Per la seua banda, la Fiscalia sol·licita una condemna de quaranta-vuit anys i quatre mesos de presó per a Rodríguez. El Ministeri Públic considera que el caçador, de trenta anys i de Vacarisses, és l’autor de dos delictes d’assassinat amb traïdoria en concurs d’un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Així mateix, sol·licita un any de presó per tinença il·lícita d’armes perquè no comptava amb llicència per a l’escopeta del crim. L’havia posat a nom d’un amic per al qual la Fiscalia també demana un any de presó com a cooperador necessari. El fiscal també sol·licita que Rodríguez indemnitzi amb més d’un milió d’euros els familiars de les víctimes.

tracking