SEGRE

MUNICIPIS DESENVOLUPAMENT

Set pobles de la comarca, contra la despoblació i l'atur

Jornada itinerant per buscar solucions a les seues problemàtiques

La Granadella estrena les jornades sobre desenvolupament local.

La Granadella estrena les jornades sobre desenvolupament local.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Set poblacions de les Garrigues Altes, Bellaguarda, Bovera, la Granadella, Granyena, Juncosa, el Soleràs i els Torms, s’han unit per afrontar reptes i buscar solucions a problemàtiques comunes com l’augment d’habitatges deshabitats als centres històrics, l’envelliment i la pèrdua de població, el tancament de serveis bàsics, l’atur i les deficients comunicacions, entre d’altres.

Amb aquesta finalitat, s’han organitzat una sèrie de jornades itinerants que començaran divendres 31 d’aquest mes a la Granadella amb el títol Models alternatius d’habitatge (vegeu el desglossament), i continuaran a Bellaguarda, on se centraran en l’emprenedoria al món rural el 22 i 23 de setembre.

També a Bellaguarda es parlarà dels reptes per al desenvolupament local als municipis petits el dia 19 d’octubre, i per la seua banda a Granyena la conferència versarà sobre la necessitat de reactivar l’oferta comercial, el 15 de novembre. Bovera acollirà la xarrada sobre modalitats d’allotjament turístic el 13 de desembre i ja de cara a l’any que ve, la jornada del Soleràs es dedicarà al valor afegit de l’oli al territori i el patrimoni, el dia 24 de gener.

El sector de la ramaderia comptarà amb una sessió específica a Juncosa el dia 21 de febrer. La jornada final tindrà lloc als Torms el 21 de març, dedicada a la reconversió del cultiu de l’ametller a la comarca.

Masoveria urbana i reformes per reviure centres històrics Models alternatius d’habitatges serà la primera de les conferències a la Granadella, que versarà sobre la idea de la masoveria urbana com una nova opció (quan el propietari d’un edifici o habitatge desocupat cedeix el dret a viure a casa seua a una persona o grup de persones que, a canvi de no pagar lloguer, es comprometen a reformar i/o mantenir l’habitatge en bones condicions) per ocupar cases abandonades. Una altra de les opcions és la rehabilitació d’immobles mitjançant línies d’ajuts de l’administració per a un lloguer assumible que fixi la població jove.

tracking