SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

Soses lloga parcel·les rústiques per 350.000 € per pagar la nova variant

En un total de setze hectàrees per al cultiu i l’extracció d’àrids durant deu anys

Alguns dels fruiters que es veuran afectats per l’operació.

Alguns dels fruiters que es veuran afectats per l’operació.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Soses ha adjudicat a l’UTE Les Cerderes l’explotació de deu parcel·les rústiques per un import de 350.977 euros i un període de deu anys. En total, són setze hectàrees per al cultiu i l’extracció d’àrids prèvia autorització, segons va explicar l’alcalde, Isidre Mesalles. Aquesta inversió ja està prevista al pressupost d’aquest any, ja que la quantia d’aquesta operació s’anirà invertint en les obres de la nova variant de la població, va remarcar l’alcalde. De fet, la previsió és que entre els dies 20 i 23 d’aquest mes l’ajuntament pagui les expropiacions als veïns afectats per la ronda perquè, quan acabi la campanya de la fruita, es puguin arrancar els arbres fruiters afectats entre els mesos de setembre i octubre. El consistori treballa en la redacció de les bases per licitar-ne la intervenció.

L’ajuntament vol tenir a punt aquest any la nova variant que sortirà de la rotonda nord que dóna accés a la població des de l’LP-7041 (carretera del Baix Segre) i que connectarà amb les cooperatives, magatzems i explotacions de fruita a l’est de la localitat. L’actuació costarà 464.000 euros, als quals s’ha de sumar prop de 60.000 euros més de les expropiacions a setze parcel·les de fruiters de catorze propietaris. Amb l’objectiu d’evitar problemes i demores, el consistori ja ha recorregut al Jurat d’Expropiacions de Catalunya, que va fixar el preu just.

L’ajuntament treballa en aquesta intervenció des del 2015 atesa la necessitat de desviar el trànsit pesant pel centre. Segons l’alcalde, el trànsit de vehicles pesants que creuen la població per dirigir-se de les finques de fruiters a cooperatives i magatzems durant els mesos d’estiu és molt intens i suposa un risc per als veïns, va recalcar.

Les obres es faran a la tardor, quan acabi la campanya de la fruita La intenció de l’ajuntament és que les obres puguin començar aquesta tardor, una vegada estigui acabada la temporada de la fruita, ja que el consistori es va comprometre amb els propietaris afectats a no arrancar els arbres fins que acabés la campanya. Segons Mesalles, les obres no són complicades, per la qual cosa es preveu que puguin estar a punt d’aquí a dos o tres mesos. La ronda de Soses tindrà 752 metres i 12 d’ample, inclosos els gairebé tres del passeig annex per a vianants que passarà per les instal·lacions esportives. Aquest projecte va ser redactat pels tècnics de la Diputació i la primera fase de les obres ja està inclosa dins del pressupost d’enguany. També està contemplada al Pla d’Ordenació Urbanística (POUM).

tracking