SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor ofegat un nen dels Omellons a la piscina del Club Tennis Borges

El petit participava aquesta setmana en un casal organitzat per l’entitat esportiva || Dos monitors i personal mèdic del CAP i del SEM van intentar reanimar-lo sense èxit durant una hora i mitja

Sortida del cotxe de morts del Club Tennis Borges.

Sortida del cotxe de morts del Club Tennis Borges.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nen de 7 anys va morir ofegat ahir al migdia a la piscina del Club Tennis Borges. La víctima és Àlex Sans Català, veí dels Omellons i que participava en un casal d’esports organitzat per aquesta entitat de la capital de les Garrigues. Pel que sembla, els dos monitors de l’activitat es van adonar que el nen tenia convulsions i s’estava ofegant, per la qual cosa el van treure de l’aigua per reanimar-lo. També van trucar als serveis d’emergència, que van rebre l’avís a les 12.45 hores. Fins al lloc dels fets es van desplaçar tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques, metges del CAP de les Borges i diverses patrulles de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Els sanitaris van estar durant una hora i mitja intentant reanimar-lo però no van poder fer res per salvar-li la vida. Es tracta del segon nen que mor per ofegament aquest estiu en una piscina a les comarques de Lleida. El primer va ser un de Tàrrega de sis anys que va perdre la vida el passat dia 23 de juny.

El jutjat de guàrdia de Lleida ha obert una investigació per determinar les causes que haurien provocat l’ofegament del petit dels Omellons, segons va informar l’ajuntament de la capital de les Garrigues. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació. La piscina no comptava amb servei de socorrista ja que, per la mida, no era obligatori, segons van informar fonts policials. Tanmateix, en el moment dels fets hi havia dos monitors que supervisaven l’activitat, en la qual participaven una desena de nens. L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, també va anar fins al Club Tennis les Borges acompanyat per diversos regidors. Mir va assegurar que “queden suspesos tots els actes públics a les Borges previstos per avui dijous i demà divendres i les banderes onejaran a mig pal i amb un crespó negre, com a mostra de dol i respecte cap als familiars del nen”.

L’ajuntament també va informar que el Club Tennis Borges tancava tres dies les instal·lacions en senyal de dol. L’entitat, sempre segons l’ajuntament, feia onze anys que organitzava els casals esportius que tenen lloc cada estiu, durant els mesos de juliol i agost, en torns setmanals de dilluns a divendres, sense haver hagut de lamentar cap incident greu fins ara. Des del mateix club també van exposar que en aquest torn de l’activitat, gestionada per l’empresa Esport Actiu, es practicava natació, tenis, altres esports i tallers de manualitats. Aquesta setmana hi participaven deu alumnes a càrrec de monitors que disposaven de la titulació pertinent, segons va informar el consistori. La notícia de la tragèdia va causar una gran commoció no només a les Borges Blanques i als Omellons sinó també a Arbeca, on el petit anava a l’escola Albirka i d’on és el seu pare.

Dol per la tragèdia als Omellons, les Borges Blanques i Arbeca L’ajuntament d’els Omellons va celebrar ahir a la tarda un ple extraordinari en el qual va decretar tres dies de dol (fins diumenge), la suspensió dels actes previstos i el tancament de les piscines fins a la setmana que ve. L’alcalde, Jordi Gaya, va explicar que “és una tragèdia per a un poble com el nostre, de tot just 210 habitants”. Per la seua banda, l’ajuntament d’Arbeca va declarar el dol oficial per avui i va suspendre tots els actes organitzats. El petit estudiava a l’escola Albirka i el seu pare és originari d’aquesta localitat. A més, les Borges Blanques també va decretar dos dies de dol.

Sortida del cotxe de morts del Club Tennis Borges.

Sortida del cotxe de morts del Club Tennis Borges.MAGDALENA ALTISENT

tracking