SEGRE

TURISME ACTIU

Obres a Organyà per impulsar els vols amb parapent al setembre

Per millorar la zona d’enlairament, dotar-la de nous equipaments i millorar l’accés || Adjudicades per 337.000 euros, es prolongaran fins al mes d’octubre

Imatge d’arxiu de parapentistes a la vall d’Organyà.

Imatge d’arxiu de parapentistes a la vall d’Organyà.FERRAN CARRICONDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Organyà ha adjudicat les obres per impulsar els vols amb parapent al municipi. El projecte, que havia sortit a licitació amb un pressupost inicial de 450.000 euros, ha acabat adjudicant-se per 337.005 euros a la firma Catalana d’Infraestructures i Serveis Associats, S.L (CISA). Els treballs, segons va avançar ahir l’alcalde, Celestí Vilà, hauran de començar el pròxim mes de setembre, però els que es portaran a terme a la zona d’enlairament, coneguda com els Vinyets d’Organyà, s’ajornaran fins a finals del mes d’octubre, quan l’activitat de vol queda reduïda. “La voluntat de l’ajuntament és la d’afectar al mínim l’activitat diària dels esportistes”, va afirmar el primer edil.

Els treballs a la zona d’enlairament esperaran a l’octubre, quan hi ha menys parapentistes

El projecte preveu diverses millores a les instal·lacions per al parapent, amb l’objectiu de consolidar el municipi com a destinació internacional de referència en aquest esport. Ampliaran la zona d’enlairament, que veurà multiplicat per dos l’espai amb què compta actualment, i hi instal·laran herba artificial.

Així mateix, construiran un mirador amb una grada per al públic que acompanya els esportistes, i un aparcament amb capacitat per a entre trenta-cinc i quaranta vehicles. El projecte es completa amb una zona adequada per a les escoles de parapent, punts d’electricitat amb panells solars fotovoltaics, una zona de pícnic i una estació meteorològica i lavabos.

El projecte del consistori d’Organyà preveu així mateix treballs d’adequació del camí d’accés des de la carretera C-14 fins a la zona de vol, així com la instal·lació de plafons informatius.

Pel que fa a la zona d’aterratge, ubicada al costat del Riu del Pujal, el consistori d’Organyà té previst habilitar-hi un punt de benvinguda amb casetes per a activitats de les empreses d’aquest sector.

tracking