SEGRE

CARRETERES INCIDÈNCIES

Una nova allau de roques després de les pluges talla una carretera a Tírvia

La via tancada per un altre despreniment a Torà de Tost obrirà d’aquí a 3 setmanes

Les pedres que van tallar la carretera L-504 a Tírvia.

Una nova allau de roques després de les pluges talla una carretera a TírviaAjuntament de Tírvia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nou despreniment de roques després de dies de pluges al Pirineu va tallar ahir a la tarda la carretera L-504 al seu pas pel municipi de Tírvia, al Pallars Sobirà. L’allau va tenir lloc minuts abans de les 19.00 hores, segons dades del Servei Català del Trànsit. Les roques van caure en un tram al nord del nucli de Tírvia, passada la rotonda que dóna accés a aquest i altres nuclis habitats. Segons fonts municipals, operaris van començar a netejar la calçada poc després amb l’ajuda d’una grua i van poder començar a donar pas alternatiu cap a les 20.00 hores. Aquesta és l’última d’una llarga sèrie d’incidències d’aquesta mena que han afectat nombroses carreteres del Pirineu des de la primavera passada.

Una és la carretera d’accés al nucli de Torà de Tost (Ribera d’Urgellet), que estava tancada a causa de dos despreniments des del mes de juny passat. Els treballs per reobrir-la es van iniciar aquest divendres passat amb el sanejament dels talussos, i prosseguiran durant els pròxims dies amb l’apuntalament de zones inestables i la reparació del ferm fet malbé. Podrien acabar en tres setmanes i costaran 75.000 euros. La Diputació ha elaborat el projecte, supervisa les obres i hi ha aportat 40.000 euros.

Despreniments en carreteres del Pirineu Nombrosos despreniments s’han succeït des de la primavera al Pirineu i han afectat tant carreteres principals, com l’N-230 i la C-14, com la xarxa secundària. El més greu, a Castell de Mur, va acabar amb la vida de dos persones.

tracking