SEGRE

TURISME NORMATIVA

Andorra investiga una queixa de turistes per no haver-los atès en català

Andorra la Vella

Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Política Lingüistica d’Andorra, Sergi Valdés, i una inspectora del seu departament van anar ahir a l’església romànica de Sant Joan de Caselles, a la parròquia de Canillo, per verificar si el temple fa visites guiades en català als turistes que ho sol·liciten. Investigaven d’aquesta manera una queixa per part d’un grup de catalans, segons la qual els responsables dels recorreguts guiats s’havien negat a atendre’ls en aquesta llengua, segons va publicar ahir el Diari d’Andorra.

Una vegada allà, van constatar que les visites “es fan en diferents idiomes en funció de la llengua que parli la majoria del grup visitant” i van assenyalar que “no s’està vulnerant la legislació” relativa a l’ús de la llengua oficial del Principat, segons fonts de l’Executiu andorrà.

El director de Política Lingüística va anar al lloc per verificar que hi havia visites guiades en català

El rector del temple va corroborar que la visita que va ser objecte de la queixa es va fer en castellà. Tanmateix, va rebutjar que la majoria del grup fossin catalanoparlants “i la resta de membres del grup de la visita entenien la llengua o la parlaven”, tal com van afirmar els que van denunciar aquest fet davant de l’oficina de Turisme. El sacerdot va assegurar que no era un grup de catalanoparlants sinó “un matrimoni amb un nen petit, catalans, i la resta eren tots castellanoparlants”, de manera que va defensar que la visita es fes en castellà.

La queixa i la posterior investigació del Govern andorrà arriba dies després que, a la Val d’Aran, un turista en presentés una altra per no haver-lo atès en català en restaurant. El local ja està al dia de la normativa que exigeix poder atendre els clients en aquest idioma i compta amb cartes en català.

tracking