SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Denunciats per homicidi imprudent els dos monitors del nen ofegat a les Borges

Els Mossos d’Esquadra els van notificar la situació després d’haver-los pres declaració || L’autòpsia assenyala que el petit va morir a causa d’asfíxia per submersió sense tenir cap patologia prèvia

Agents dels Mossos custodiaven dijous l’entrada a la piscina del Club Tennis Borges.

Agents dels Mossos custodiaven dijous l’entrada a la piscina del Club Tennis Borges.AJUNTAMENT DE LES BORGES BLANQUES

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han denunciat per un delicte d’homicidi imprudent per omissió els dos monitors que dirigien l’activitat aquàtica en la qual participava el nen de set anys que dijous al migdia es va ofegar a la piscina del Club Tennis Borges. Els investigadors del cas van informar els dos monitors de la denúncia després de prendre’ls declaració, ja que els fets poden ser constitutius de delicte, segons van informar fonts policials. Pertanyen a l’empresa Esport Actiu, que gestionava el casal esportiu en què participaven deu nens. Segons va informar dijous l’ajuntament de les Borges Blanques, els monitors tenen la titulació pertinent.

D’altra banda, els primers resultats de l’autòpsia apunten que la causa més probable de la mort del petit, Àlex Sans Català, veí dels Omellons, és l’“asfíxia per submersió”, segons van assenyalar ahir fonts solvents. Els resultats, al costat de l’informe policial, s’aportaran a les diligències obertes per un jutjat de Lleida, que haurà de determinar si hi ha algun tipus de responsabilitat penal.

Els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 12.45 hores i no van poder fer res per salvar-lo

Els serveis mèdics van rebre aquest dijous l’avís de l’emergència a les 12.45 hores. Fins al lloc dels fets es van desplaçar tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i personal mèdic del centre d’atenció primària de les Borges Blanques.

Els sanitaris van estar durant una hora i mitja intentant reanimar el nen, segons va informar l’ajuntament de les Borges. El petit sabia nadar però no tenia un nivell gaire elevat.

La capital de les Garrigues va suspendre els actes públics dijous i ahir. Per la seua banda, els Omellons, de dol oficial fins demà, va acollir ahir divendres un emotiu i multitudinari funeral pel petit. Al seu torn, Arbeca, localitat on estudiava a l’escola Albirka i d’on és el pare, també va decretar ahir dia de dol oficial.

tracking