SEGRE

SEGURETAT POLÈMICA

La Federació de Caça exigeix “no criminalitzar” els caçadors

Critica el protocol per a inspeccions

Un caçador aquesta setmana a a l’inici de la mitja veda a Lleida.

Un caçador aquesta setmana a a l’inici de la mitja veda a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Catalana de Caça ha enviat una carta a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per protestar pel protocol que fan servir els agents rurals a les inspeccions a caçadors, al considerar que “criminalitza” i “estigmatitza” els que practiquen aquesta activitat. El president de l’entitat, Sergio Sánchez, equipara l’ordre de la Generalitat que obliga els caçadors a deixar l’arma fora del seu abast fins que ho indiquin els agents a “donar per fet que es tracta de delinqüents”.

Així mateix, qüestiona el fet que els equips d’agents que duen a terme les inspeccions portin una carrabina. “És el protocol més dur de control de tot Europa”, diu, i assenyala que, al seu parer, podria “generar situacions de perill”. En aquest sentit, apunta que “ordres i crits a distància es poden prestar a confusions” i poden produir “angoixa” entre els caçadors i “nerviosisme i falta de precisió al descarregar l’arma i recolzar-la”.

El president de l’entitat considera que es tracta d’“una campanya de desprestigi contra el nostre col·lectiu” i va reclamar que “cessi immediatament”. També va exigir una “disculpa pública” per danyar la imatge dels caçadors.

tracking