SEGRE

CARRETERES INCIDÈNCIES

Obres per evitar allaus de roques a Canejan i la carretera de Tírvia, oberta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Canejan ha licitat la rehabilitació de la carretera d’accés a aquesta població de la Val d’Aran per consolidar diversos pendents on s’han registrat despreniments de roques. Segons va explicar l’alcalde, Juan Carlos Lastera, en aquests punts ja hi ha hagut caigudes que han afectat la via i en els quals ja s’han dut a terme intervencions d’urgència.

Ara, es tracta de realitzar treballs de consolidació que garanteixin que no hi tornarà a haver despreniments en aquest accés i que estabilitzin el terreny, va remarcar. L’actuació representarà una inversió de gairebé 72.000 euros i la previsió és abordar els treballs el mes de setembre perquè estiguin acabats abans de l’hivern, va indicar Lastera. Consolidar els pendents de l’accés a Canejan és prioritari tenint en compte el perill que suposa l’estat del terreny a causa de les intenses pluges d’aquesta primavera i les precipitacions dels últims dies.

Per la seua part, la Generalitat va restablir ahir la circulació a la carretera de Tírvia, al Pallars Sobirà, que va quedar tallada per un despreniment de roques cap a les 19.00 hores, tot i que una hora més tard es va poder donar pas alternatiu (vegeu SEGRE d’ahir). D’altra banda, es continua treballant en la carretera d’accés al nucli de Torà de Tost, a Ribera d’Urgellet, tancat per despreniments des del mes de juny.

tracking